Sgarbi
Foto: snimka zaslona

Talijanski parlamentarac Vittorio Sgarbi, koji je ujedno i gradonačelnik Sutrija, glasan je kritičar nošenja maski i drugih ograničenja na otvorenom prostoru, koje je talijanska vlada nametnula u rješavanju problema s koronavirusom.

Sgarbi je rekao da će u Sutriju “svatko tko je pronađen bez zaštitne maske biti kažnjen”, napominjući da u gradu nema slučajeva zaraze koronavirusom, piše Breitbart.

“U skladu s uredbom predsjednika Vijeća ministara, uporaba maske na otvorenom u gradu Sutri zabranjena je iz očiglednih zdravstvenih razloga, a u zatvorenom, osim u slučaju skupština”, stoji u gradskoj uredbi.

Sgarbi je rekao da će u svim ostalim slučajevima oni koji budu pronađeni s maskama biti kažnjeni u skladu sa zakonodavstvom o javnom redu, koje zabranjuje pokrivanje lica. “Korištenje zaštitnih kaciga ili bilo koje druge odjeće koja otežava prepoznavanje osobe zabranjeno je na javnim mjestima ili mjestima otvorenim za javnost bez dovoljnog razloga”, navodi se u uredbi.

Talijanska vlada svakodnevno provodi između 90.000 i 100.000 testova na koronavirus, no smrtnost od COVID-19 usporila se na svega jednoznamenkasti broj. Manje od 100 pacijenata s koronavirusom nalazi se na jedinicama za intenzivnu njegu u cijeloj zemlji koja ima oko 60 milijuna stanovnika.

Izvor: narod.hr/Breitbart