Večeras smo svečanom svetom misom vazmenog bdijenja ušli u proslavu najveće svetkovine naše vjere-Uskrsa. Kao i uvijek do sada bio je blagoslov ognja, paljenje velike uskrsne svijeće, svečana procesija sa svijećom u crkvi, hvalospjev uskrsnoj svijeći ,služba riječi,obnova krsnih obećanja,sveta misa. U propovijedi je don Dražen istaknuo da je Uskrs temelj naše vjere i izvor nade. Poruka Uskrsa je da je ljubav jača od smrti,nastavio je župnik. Uskrs krase tri simbola:svjetlo,voda i pjesma-Aleluja. Svjetlo nam sibolizira uskrslog Krista,po vodi postajemo kršćani,dok svečanim Aleluja i s pjesmom slavimo Krista i uskrsnuće. Današnji čovjek se teško nosi sa teškoćama. Prihvatiti svoj životni križ i živjeti vjeru u Gospodina svaku nevolju čini lakšom.Uskrs je nada i pobjeda,nastavio je župnik,znak je to da nas Isus nije napustio. Uskrs nam jamči konačnu pobjedu dobra nad zlom. Na kraju nas je župnik pozvao da nam Krist bude svjetlo u životu i da mi budemo svjetlo jedni drugima u tom istomn životu. Sretan vam svima Uskrs,za želio je na kraju propovijedi.
Lijepo,svečano i pobožno je bilo ove noći u našoj crkvi.Svečani ton liturgiji dali su naši pjevači koji su ipak malo zapjevali,jer Uskrs je ljudi moji. Kada će pjevati ako neće sada. I hvala im,i njima i župniku radi podnošenja mogućih kritika. I sigurno ih je propuhalo na koru zbog poštivanja mjera i otvorenih prozora. Ali sve na slavu uskrslog Gospodina. Prilažemo slikovni zapis sa večerašnjeg misnog slavlja i sritan i blagoslovljen Uskrs želi vam uredništvo ove župne stranice. Svako vam dobro,i puno zdravlja.
————————————————————————————————————————–
ČESTITKA ŽUPNIKA

Dragi župljani!

Uskrs je najveći i najvažniji blagdan kršćanstva,to je dan Uskrsnuća Isusa Krista.

Uskrs je vrelo iz kojeg trebamo crpsti svoju-životnu-snagu i nadu.

Uskrs je dan života. On je nada i konačna pobjeda koja mora posljednja trijumfirati.

Uskrs je razlog vjere da nas Krist nije napustio. Uskrs je dan kada se mrak i tama pobjeđuje svjetlom, mržnja ljubavlju, osveta praštanjem,očaj nadom, laž istinom, Veliki petak Uskrsom-Uskrsnućem. Kristova uskrsna pobjeda garantira konačni uspjeh dobra nad zlom, Krista nad Sotonom.

Budimo jedni drugima svjetlo koje svijetli u tami.

Svima vama i ljudima dobre volje nek je sretan i blagoslovljen USKRS!

Vaš župnik

  Don D. Dukić