Foto: Snimka zaslona (Fotomontaža: Narod.hr)

“Nedostajalo mi je malo mudrosti prije objavljivanja tog videa jer da sam bio mudriji ne bih ga objavio. Koristim priliku da se ispričam svim ljudima koji su na taj video gledali na način na koji nisam ja vidio i koje sam tim videom uvrijedio. To mi nije bila namjera ni najmanja. I sam sam vjernik i doista mi je žao. Ispričavam se svim ljudima koji su u tome vidjeli povredu sebe ili nečega što ih je povrijedilo” kazao je Mario Valentić nakon upada u crkvu na Jarun čime je uvrijedio vjernike i sugrađane.

Podsjetimo, u ponedjeljak navečer Mario Valentić i Šimun Cimerman objavili su na društvenim mrežama videozapis koji su naknadno izbrisali. Oni su nezadovoljni time što su Stožer i Vlada Andreja Plenkovića zatvorili teretane neopravdano napali vjernike, također i one vjernike koji redovito vježbaju u teretanama.

Dodao je kako i dalje stoji kod toga da donesene mjere trebaju biti jednake za sve te da se treba dozvoliti rad svim fitness centrima i vježbalištima uz poštivanje mjera koje vrijede za okupljanja do 25 osoba na jednom mjestu.

“Stavit ću ovih dana jedan video isprike jer mi je stvarno žao i nisam očekivao takvo neshvaćanje moje poruke. U crkvu sam ušao mirno, prekrižio sam se kao i svaki put. Puno su gori komentari ljudi od mojih deset sklekova u crkvi nakon kojih sam izišao.Neki su ipak shvatili da je to bila kritika na mjere koje su donesene, no iznenadile su me reakcije onih koji su se ponijeli kao da sam šarao grafite po zidu”, rekao je Valentić za Večernji list.

Na svom Facebook profilu ubrzo je objavio i video.

“Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve. Žao mi je zbog toga! Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo – ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne. Još jednom isprika svima.”, poručio je Valentić.

Tko je Mario Valentić?

Valentić je inače poznat hrvatskoj javnosti kao glumac iz prve hrvatske uspješne sapunice “Zabranjena ljubav”, koja se snimala od 2004. do 2008. godine. Po struci je profesor kineziologije, a od tinejdžerskih dana počeo se baviti manekenstvom, te je postao Mister turizma 2002., a godinu dana kasnije Mister Hrvatske 2003.

Nakon što se proslavio glumom u “Zabranjenoj ljubavi”, sudjelovao je u HRT-ovom showu “Ples sa zvijezdama”, a do danas sudjeluje u nekim TV serijama i emisijama zabavnog karaktera na Novoj TV. U privatnom životu bavi se fitnessom, te je licencirani instruktor Basic Mat Pilatesa.

Godine 2016. postao je partner hotelu Arcotel Zagreb kao promotor zdravijeg načina života, a 2017. godine bio je ambasador Zagrebačke banke povodom natječaja Moj Zaba Start, i to kao pokretač korporativnog OfficeFIT koncepta i HealthyFIT team bulidinga.

Izvor: narod.hr