Krvavi pohod odnio je pet života i šokirao stanovnike Vodica i Šibenika.

Branko Koloper, za kojeg se sumnja da je jučer u Šibeniku i Vodicama ugasio četiri života, na koncu je počinio samoubojstvo, a tijelo je pronađeno kraj njegovog automobila u Vodicama.

Policija nije htjela govoriti o identitetima ubijenih, no neslužbeno se doznaje da su ubijena dvojica šibenskih poduzetnika, Tedi Slamić i Toni Šparada, Radojka Danek, stečajna upraviteljica, koja je uz to i HDZ-ova gradska vijećnica u Šibeniku, te njezin suprug koji je po svemu sudeći bilo kolateralna žrtava, piše Večernji list.

Tko je ubijeni Slamić?

Tedi Slamić, poduzetnik ubijen danas u stravičnom napadu u Vodicama, bio je izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, dobitnik nagrade HGK Šibensko-kninske županije za jednu od najuspješnijih tvrtki 2019. godine. Ta tvrtka formalno ima sjedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku. Unešić je potenciran vjerojatno zbog toga što su mu korijeni iz susjednog Ljubostinja

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke praktički prepustio sinu Tediju, piše Slobodna Dalmacija.

Večernji list izvještava da tvrtka Djelo danas ima 65 trgovina i oko 500 zaposlenih, uglavnom posluju s lokalnim OPG-ovima, a gradili su i neke manje hotele.

Lucija Slamić, majka i supruga Tedija i Jose, koncem 2016. bila je uvrštena na 16. mjesto među 300 najmoćnijih žena u hrvatskom gospodarstvu po izboru Lidera.

Kako se sve odvilo?

Muškarac koji je s više od 20 hitaca izrešetan u Mercedesu je Tedi Slamić, lokalni poduzetnik i vlasnik Trgovačkog lanca Djelo. Koloper je po svemu sudeći prišao vozilu te je u njega iz automatskog oružja najvjerojatnije kalašnjikova ispalio 20 hitaca.

“Vidjeli smo metke. Čuli smo pucnjavu. Šokirali smo se kad smo vidjeli što se dogodilo i da je ubijen čovjek koji je zapošljavao stotinjak ljudi. Navodno je u Šibeniku ubijeno još troje ljudi. Ukupno četvero. I svi su poslovno povezani s ubijenim, kao i onaj za kojeg smo čuli da je ubojica. Ako je to točno, mogu vam reći da je bilo tvrdnji da je ubojica dugovao ubijenom, mom prijatelju, i da je moguće da je riječ o ubojstvu zbog dugova. Čuli smo da se ubojica ubio, ali i da je ubio još troje ljudi, među kojima i jednu ženu”, rekao je jedan od šokiranih prijatelja ubijenog Tedija Slamića.

Prije nego je ubio Slamića, Koloper, inače vlasnik propale tvrtke Matkol, koja je imala o lanac pekara, ubio je drugog šibenskog poduzetnika, Tonija Šparadu i stečajnu upraviteljicu Radojku Danek te njezina supruga Marija. On je po svemu sudeći bio kolateralna žrtva cijelog tog krvavog pohoda jer je suprugu doveo na sastanak sa Šparadom i Koloperom.

Koloperova tvrtka je bila u stečaju, a Šparada je trebao preuzeti njegove poslove zbog čega je s njim i došla stečajna upraviteljica.

Kad je ubio bračni par Danek te Šparadu, Koloper je sjeo u automobil te se odvezao do 20 kilometra udaljenih Vodica gdje je likvidirao i Slamića. Potom je ponovo pobjegao, a policija je počela tragati za njim te ga na kraju pronašla mrtvog.

Izvor: narod.hr