Foto: snimka zaslona/Breitbart

U glavnom gradu SAD-a, Washingtonu, ispred zgrade Planned parenthooda, policija je uhitila dvoje studenata koji podržavaju pravo na život nerođene djece, nakon što su kredom ispisali frazu “Život crne nerođene djece je važan”.

“Unatoč činjenici da su studenti dobili dozvolu za okupljanje, oni su uhićeni”, objavio je predsjednik studentske udruge Students for Life of America, prenosi Breitbart.

“Ono što danas niste vidjeli na gradskim ulicama, pojavit će se na oglasnim pločama diljem zemlje, jer “Život crne nerođene djece je važan”, i mi nećemo šutjeti”, rekao je Hawkins u izjavi. “Diskriminacija na temelju stajališta nije ustavna i ići ćemo na sud ako to bude potrebno.”

>Djelatnici Planned Parenthooda pod zakletvom priznali da su živa djeca ostavljana umrijeti nakon pobačaja

U svojoj poruci gradonačelnici kojom su tražili dopuštenje za ovo okupljanje napisali su:

Morate nam dopustiti da ispišemo svoju poruku. Vaša prvotna odluka da na ulici ispišete “Crni životi su važni”je govor vlade. Međutim, vašom odlukom da dopustite prosvjednicima da ispišu poruku “Defund police”, ulica je postala javni forum. Nije vam dopušteno diskriminirati na temelju stajališta u donošenju odluka koje se odnose na javne skupove.

Nakon što smo se prijavili okupljanje i dobili dozvolu, nakon što nam je policija rekla da je gradonačelnica, citiramo, ‘otvorila Pandorinu kutiju’ dopuštajući ispisivanje poruka na javnim površinama, prijetili su nas da će nas uhititi ukoliko ispišemo poruku za koju smo dobili dozvolu, čak i pomoću tempere koju je Policijska uprava posebno zatražila. Kad smo pitali možemo li barem koristiti kredu, policija je zaprijetila da će nas uhapsiti”, poručili su iz udruge američkih studenata koja zastupa stajalište kako je pravo na život neotuđivo, a pogotovo pravo na život nerođene djece.

Izvor: narod.hr/Breitbart