VATIKAN (IKA)

Papa Franjo predmolio je u nedjelju 11. srpnja molitvu Anđeo Gospodnji s balkona poliklinike Agostino Gemelli gdje se oporavlja nakon operacije abdomena kojoj je podvrgnut 4. srpnja. U obraćanju vjernicima zahvalio je na njihovim molitvama te se posebno spomenuo zdravstvenih djelatnika i njihova mukotrpnog rada.

Osjetio sam vašu bliskost i potporu vaših molitava, rekao je Papa čije su pojavljivanje na balkonu na desetom katu poliklinike okupljeni vjernici pozdravili pljeskom i uzvicima oduševljenja. Papa je uputio riječi poticaja liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima bolnice u kojoj se oporavlja od operacije kao i svih bolnica. „Njihov je posao težak“, primijetio je Papa. Pozvao je vjernike da mole za bolesnike, posebno za bolesnu djecu s kojom se susreo prilikom svog boravka u bolnici.

Nakon Angelusa spomenuo se atentata u Haitiju u kojem je ubijen predsjednik Haitija, a njegova supruga ranjena. Pozvao je sve da odlože oružje i odluče živjeti zajedno u bratstvu. Izrazio je također blizinu haićanskom narodu te izrazio nadu da će se prekinuti spirala nasilja i krenuti putom koji vodi prema budućnosti mira i sloge.