Foto: snimka zaslona; Fotomontaža: Narod.hr

“Niste još riješili problem nestalih; logoraši nisu obeštećeni; niste digli invalidnine od 2000. godine; a samo kroz Zakon o hrvatskim braniteljima vam se “provuklo” 800 milicajaca SAO Krajine”, prozvao je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojem Facebook profilu. Odgovor je to na reakciju Ministarstva na Mlinarićeve prethodne objave i medijsku konferenciju koju je održao u petak na temu “Podrška Milorada Pupovca Plenkovićevom Zakonu o civilnim žrtvama rata”, o čemu smo prenosili. Mlinarićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Od svih gluposti kojima su, nakon jučerašnje objave, navalili na mene, najbolja mi je rečenica da sam se obrušio na “…one koji danonoćno rade za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata…”

Gospodo, poručih vama iz Ministarstva i vašim sluganima koji me uspoređuju s Fredom Matićem, da zašiljite svoje uhljebničke olovke i odgovorite konkretno i argumentirano. Čitate li Vi uopće komentare običnih ljudi? Puno novaca trošimo na vas, ali su vam rezultati jednako loši kao i zakoni koje predlažete. Niste još riješili problem nestalih; logoraši nisu obeštećeni; niste digli invalidnine od 2000. godine; a samo kroz Zakon o hrvatskim braniteljima vam se “provuklo” 800 milicajaca SAO Krajine.

Tvrdite da će Zakon o civilnim žrtvama vrijediti samo za one koji imaju valjane papire. A što je s dokumentacijom koju je ishodio UNPROFOR? Jesu li to valjani dokumenti?
I da, ako radite danonoćno, onda ispada da radite već 30 godina po 365 dana. To bi bilo 10.950 dana. Očito, dugo radite, uopće ne spavate, a ne razumijete biti. Usporedbe radi i moja veš-mašina može raditi danonoćno, ali je ishod bitan. Odmorite malo i razmislite, možete Vi to bolje.”

Izvor: narod.hr