NICA (IKA)

U brzojavu sućuti mjesnom biskupu Andreu Marceau 29. listopada papa Franjo osudio je „nasilni teroristički čin” i pozvao francuski narod na jedinstvo, prenosi Vatican News.

brzojavu sućuti koji je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin Papa je izrazio molitvenu blizinu obiteljima žrtava, dijeleći njihovu tugu. Predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni prije toga novinarima je izjavio da Papa moli da Francuska „zajednički dobrim odgovori na zlo”. Mržnji se suprotstavlja jedinstvom, ljudi ponovno jedni u drugima moraju vidjeti brata i sestru a ne neprijatelja. Današnji napad posijao je smrt na mjestu ljubavi i utjehe, kakvo Božja kuća jest”, rekao je Bruni, dodajući da je to bio trenutak boli u nesigurnom vremenu, poručujući da su terorizam i nasilje uvijek neprihvatljivi.

U blizini bazilike Naše Gospe u gradu na jugu Francuske napadač je nožem ubio dvije žene i jednog muškarca. Policija je napadača ranila i nalazi se u bolnici. Francusko državno odvjetništvo smatra da je riječ o terorističkom činu.