VATIKAN (IKA)

Papa Franjo imenovao je Mattea Brunija ravnateljem Tiskovnog ureda Svete Stolice, koji na tu dužnost stupa 22. srpnja, objavio je 18. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice. Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti imenovani su zamjenicima ravnatelja Uprave za izdavaštvo Dikasterija za komunikacije.

Matteo Bruni rođen je 23. studenoga 1976. u Winchesteru u Velikoj Britaniji. Diplomirao je moderne i strane jezike i književnost na Sveučilištu La Sapienza u Rimu. Od srpnja 2009. radi u Tiskovnom uredu, gdje je pratio poslove oko akreditacije novinara i upravljanje operativnim komunikacijama za novinare kao koordinator Odjela za akreditaciju.

U prosincu 2013. preuzeo je odgovornost za organiziranje i praćenje predstavnika tiska pripuštenih na papinski let prigodom putovanja Svetog Oca izvan Italije. Početkom 2016. godine postao je koordinator odsjeka za medije i akreditacije (Media Operations e Accrediti) Tiskovnog ureda Svete Stolice i u toj je službi koordinirao sudjelovanje medija u raznim događajima tijekom Jubileja milosrđa.

Neko je vrijeme bio uključen u projekte humanitarne suradnje i programe podrške starijim osobama. Oženjen je i ima kćer. Osim talijanskog, poznaje engleski, španjolski i francuski.

Alessandro Gisotti i Sergio Centofanti imenovani su zamjenicima ravnatelja Uprave za izdavaštvo Dikasterija za komunikacije, a Massimiliano Menichetti voditeljem Odjela za komunikacije.