TRILJ (IKA)

Imenovani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, Triljanin mons. Ante Jozić nakon oporavka od teške prometne nesreće izišao je iz bolnice i u nedjelju 21. srpnja u Trilju sudjelovao na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića.

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma.

Na svetkovinu Tijelova 20. lipnja u poslijepodnevnim satima mons. Jozić je nakratko izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.