Foto: Facebook (Fotomontaža: Narod.hr)

Riskantni marketinški potez tvrtke podijelio je javnost i šokirao kupce ovo poznatog dalmatinskog pića. Dva nasmiješena muškarca u plavim kupaćim gaćicama drže se za ruke na pješčanoj plaži, a za to vrijeme na pijesku jedan od njih crta srce.

Ilustracija je to koju je ovo ljeto izbacio Pipi Beverages d.o.o., a uz sliku su podijelili i vulgarni tekst: “Promjena vrimena, a i vrimena se minjaju”, uz hashtag #bolimepipi.

Pipi je spornu reklamu objavio prije dva dana na službenoj Facebook stranici.

Foto: Facebook

Njihova reklama na društvenim mrežama zgrozila je dio kupaca, a nekolicina nam se obratila.

“Neki dan sam naletio na ovu “reklamu” poznatog nam pića iz mladosti naziva Pipi, koje je očito došlo u krive ruke i financira se iz dobro nam poznatih liberalnih udruga, koje siguran sam obilato nagrađuje Lijepa Naša.”, napisao je čitatelj Narod.hr. Brojni negativni komentari nalaze se i ispod Facebook objave tvrtke, a prenosimo neke od njih:

“Do neki dan redovno sam kupovao Pipi. Više ne.”, “Vrimena se minjaju jeli ? Ee a minja se i piće, nema šanse da ga kupim opet.”, “Kako ovakvu reklamu objasniti djeci?”, samo su neki od komentara razočaranih konzumenata ovog pića, a neki su pozvali i na bojkot.

Tvrtka stoji iza sporne reklame: ‘Izazivamo kontroverze’

“Naša Pipi kao da je iznenadila sve svojim uobičajenim nekonvencionalnim stilom opažanja i komunikacije, ali kada se sjetite da je i prije 40-ak godina reklama s Anom Sassom također izazvala kontroverze za ono vrijeme, ovaj naš vizual s plaže samo je nastavak u istom stilu, prilagođen vremenu u kojem živimo, a kako Pipi kaže – vrimena se mijenjaju, kazala je za Jutarnji list menadžerica tvrtke Pipi Beverages Andrea Previšić.

Osim ove reklame, tvrtka je na društvenim mrežama sredinom kolovoza objavila ilustraciju dvije gole žene s natpisom: “Srićon ne rade klubovi, pa ni ti ni prija ne morate brinit šta da obučete. #bolimePipi”

Inače Pipi Beverages d.o.o., dio je tvrtke Dalmacijavino.

“Naša vizija je postati vodeći proizvođač kvalitetnih vina, jakih alkoholnih i bezalkoholnih pića koji je snažno prisutan u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno, cilj nam je postići prepoznatljivost po svom porijeklu i dalmatinskoj filozofiji življenja te tako postati prvi izbor naših kupaca.”, stoji na njihovoj stranici.

Tvrtka Dalmacijavino je privatizirana. Godine 2016. Luka Diel Zadro preuzeo je upravljanje Dalmacijavinom Split nakon što je njegov djed Marinko Zadro na posljednjoj dražbi kupio brendove, vinograde i nekretnine te splitske tvrtke. Tako je obitelj Zadro svoj biznis sa šećerom, koji vodi Marinkov sin, a Lukin otac Željko Zadro, proširila na industriju pića, piše Lider.

Tridesetogodišnji vlasnik školovao se na privatnom Regent Business Schoolu u centru Londona, a najavio je moderniziranje brenda.

“Pipi sljedeće godine slavi pedeseti rođendan i njegovi rezultati mala su revolucija sama po sebi u okvirima hrvatskim brendova. Na to smo jako ponosni i planiramo tu obljetnicu dostojno obilježiti”, kazao je Zadro.

Javnost je ostala šokirana i kad su najavili da proizvodnju sele u Hercegovinu.

“Pipi ide u Hercegovinu jer nas to pet puta jeftinije košta i pet puta veći kapacitet, a kad se stvore uvjeti kad se odseli ova linija za punjenje vina u Drnišu onda vraćamo Pipi tu.”

U jednom se razgovoru Luka Diel Zadro pohvalio kako je “Pipi ušao i u Croatia Airlines”, što smatra svojim uspjehom.

Iz tvrtke se još nisu oglasili o brojnim negativnim komentarima i najavi bojkota njihovog pića.

Izvor: narod.hr