28.lipnja 2019. (LifeSiteNews) – Francuski kasacijski sud odlučio je da Vincent Lambert, francuski Terri Schiavo, mora umrijeti.

U petak u Parizu, slažući se s francuskom državom da administracija ni na koji način nije prekršila tetraplegična prava mladića oštećenog mozga putem oblika pravnog “napada” u odbijanju da održi svoj život bez obzira na privremene mjere koje je zatražio Odbor UN-a za zaštitu osoba s invaliditetom (CDPH).

Zaustavljanje njegove hrane i hidratacije može se odmah “nastaviti”, prema mainstream medijima.

Biskup Xavier Malle iz Gapa i Embruna na jugu Francuske odmah je objavio priopćenje podsjećajući na to da “hidratacija nije neproporcionalan tretman, već elementarno pravo čovjeka.” Također je govorio o svojoj “velikoj tuzi”. svjedočite gotovo živoj smrti? ”

Uloga Kasacijskog suda nije prosuđivanje činjenica, nego pravilna primjena zakona. U svojoj najsvečanijoj konfiguraciji koja se sastoji od 19 predsjednika vijeća, donijela je odluku koja u praksi predstavlja smrtnu kaznu.

To je također vrlo politička odluka. Sud je bio suočen sa zahtjevom o namjeri da se opravda sve radnje vlade, zdravstvene uprave i bolnice čiji su agenti državni službenici, kako bi Lambert umro od žeđi, jer se ljudski život ne smije smatrati svetim u Francuskoj. ,

Je li to posljednja odluka, stvarna krajnja točka ovog slučaja, kao što je odvjetnik Rachel Lambert, Patrice Spinosi, rekla novinarima? Kako je trezveno razgovarao s novinarima, izražavajući se s najvećom ozbiljnošću u ime Vincentove žene, koja također provodi skrbništvo nad njim.

Nije bilo uzvika  pobjede, kao kad su Jean Paillot i Jérôme Triomphe učili da je Vincentov život bio spašen 20. svibnja, ali je njegovo zadovoljstvo bilo očito. Međutim, ta odluka nije krajnja točka ovog slučaja iz dva razloga.

Prije svega, još uvijek postoji tračak nade u vrijeme pisanja ovog teksta, a proizlazi iz teksta  Kasacijskog suda. Kao što je Triomphe istaknuo, vrhovni suci nisu odlučivali o dužnosti Francuske da poštuje privremene mjere koje je zatražio UN-ov Komitet za poštivanje prava osoba s invaliditetom (CRPD) iz Francuske, koji je zamoljen da se suzdrži od poduzimanja bilo kakvih nepovratnih radnji. dok CRPD ne uspije ispitati slučaj.

Međutim, ne postoji ništa nepovratnije od smrti, a Francuska kao potpisnica izbornog protokola kojim se obvezala na poštivanje odluka navedenog odbora prekršila bi svoje međunarodne obveze ignorirajući ih.

Ta bitka još nije završena, a Viviane Lambert, Vincentova majka, imat će priliku govoriti na 41. redovitoj sjednici UN-ove komisije za ljudska prava kako bi se u ponedjeljak, 1. srpnja, izjasnila za život svog sina. , koji će održati konferenciju za medije diplomatima i akreditiranim novinarima u UN-u. Prema zakonu, dr. Vincent Sanchez sa Sveučilišne bolnice u Reimsu trebao bi stoga poštovati ove odredbe koje su i dalje na snazi ​​i na kojima Kasacijski sud nije odlučio.

Drugi razlog je taj da čak i ako Vincent Lambert umre od žeđi – dok Francuska tinja u vrućini i ranjive osobe se ohrabruju da piju – nakon što su podvrgnute dubokom i pravno nepovratnom umirenju, Lambertovi odvjetnici će zahtijevati odgovornost, posebice na temelju odluke CRPD-a.

“Ako bi se vlada usprotivila tom zahtjevu, odmah bismo pokrenuli kazneni postupak protiv dotičnih ministara. Ako dr. Sanchez ponovno pokrene proces smrti, tužit ćemo ga kao građanske stranke za ubojstvo ranjive osobe s predumišljajem ”, upozorio je Triomphe na tiskovnoj konferenciji u pariškoj Palači pravde u petak navečer, nekoliko minuta nakon odluke o kasacijskoj odluci. bez pritvora bilo je javno.

Riječ o tome. Cijelu aferu Vincenta Lamberta obilježilo je stalno preziranje određene političke, medicinske i pravosudne klase za članove i prijatelje Vincentove obitelji koji su željeli da se prema njemu postupa prema osobama s invaliditetom i teško oštećenim mozgom. Prvi pokušaj ubijanja Lamberta prekidom hranjenja i gotovo zaustavljanjem hidratacije u travnju 2013. učinjen je tako da roditelji nisu bili obaviješteni. Ovu će činjenicu otkriti tek nakon dva tjedna i žalili su se da će se ponovno hraniti 31 dan nakon početka postupka.

Medicinski stručnjaci komentirali su činjenicu da osoba s teškim oštećenjima i oštećenima mozga koja želi umrijeti – kao pristalice Lambertove navodne želje da ne živi kako je sada – ne može preživjeti tako dugo vremena u tim uvjetima ako nema snažnu volju za životom.

Dana 20. svibnja, nakon žalbi pred Državnim vijećem i Europskim sudom za ljudska prava, i unatoč zahtjevima CRPD-a za privremenim mjerama, Sanchez, šef odjela za gerontologiju i palijativnu skrb u bolnici Reims, ponovno se suzdržao od informiranja. Roditelji Vincenta Lamberta prije nego što su ga rano ujutro podvrgli dubokoj sedaciji i povukli mu cijev za hranjenje.

Te smrtonosne procedure prekinute su te iste večeri čudesnom odlukom Žalbenog suda kojom se osuđuje “napad”. Duboka sedacija, usput, zahtjev je Leonetti-Claeysovog Zakona iz 2016. godine kao dio tih odluka koje dopuštaju smrt, a koje su u stvarnosti spora eutanazija. Ova sedacija je namijenjena izbjegavanju bilo kakve patnje za pacijenta iako se tvrdi da je u vegetativnom stanju, bez ikakve svijesti o svijetu oko sebe.

To možda objašnjava zašto liječnik nije ni smatrao korisnim obavijestiti majku o osobi koju će ubiti uoči pogubljenja.

Što se tiče sudaca Kasacijskog suda, oni su također djelovali kao da Viviane i Pierre Lambert više ne postoje, tweetujući svoju odluku o odsustvu “napada” francuske države u 17 sati. U petak, 28. lipnja, u isto vrijeme objavljujući na web stranici Suda, a da odvjetnici nisu odvojili vrijeme da ga podijele s Lambertsovim roditeljima i dvjema braćom i sestrama, Triomphe je rekao LifeSitu. To je bilo unatoč predanosti sudaca da daju malo vremena obitelji. Čak su i toj maloj manifestaciji čovječanstva bili uskraćeni.

Ali upravo je čovječanstvo žrtva ove odvratne i dugotrajne sudske bitke za život nevinog čovjeka. Čovječanstvo je uskraćeno i odbačeno u osobi duboko hendikepiranog Vincenta Lamberta, kojeg je mainstream tisak lažno inzistirao u “vegetativnom stanju”.

Ovdje imamo “povrće” koje je plakalo tijekom prvog pokušaja da ga ubije 2013, koji je opet plakao pred svojim roditeljima uoči 20. svibnja, kada bi mu izvadili cijev za hranjenje. (Vjerojatno su mu liječnici, jer protokoli liječenja to zahtijevaju, rekli mu što će učiniti.)

 

Taj „povrće“ ponekad je na jasan i na svoj način odgovarao na zahtjeve svoje majke. On je bio “povrće” koji je slijedio ljude svojim očima. Čak su ga zabilježili gutanjem žlice kreme ili jogurta koje mu je majka dala pod budnim okom kamere, kada su liječnici izjavljivali da ne može progutati. Međutim, nije bilo ništa hitnije nego odlučiti ga usmrtiti, a francuska država uspjela je odrediti sudsku kaznu bez presedana kako bi ga odobrila.

Ta žrtva bila je potrebna kako bi potvrdila da ljudska bića u Francuskoj nemaju koristi od ustavne zaštite njihovog prava na život. Glavni tužitelj François Molins pozvao je kasacijski sud da ne prihvati da je francusku državu trebalo proglasiti krivom za “napad” zbog kršenja temeljne slobode Vincenta Lamberta. Također je objasnio zašto, tvrdeći da ne bi trebali ugroziti francuski zakon o pobačaju i zakon Leonetti-Claeys o kraju života priznavajući temeljno pravo na život. Dakle, to su zakoni o smrti, bez pitanja.

Obustaviti protokol smrti – samo ga obustaviti! – da bi ga Vincent Lambert lišio učinkovitosti pacijentovog prava da ne bude podvrgnut nerazumnoj tvrdoglavosti, Francuska je pred UN-om tvrdila da je odbila svoje privremene mjere

Francuska pravda sada nameće ovo “pravo” umrijeti željeznom šakom na bespomoćno ljudsko biće. U zemlji koja je toliko pretrpjela u revoluciji 1789., to je novi oblik terora.

zupakomin.com