Foto: Getty Images

Svi su na TikToku, a zašto se u medijima spominju zabrane TikToka i od koliko godina je TikTok OK za djecu provjerili smo za vas:

TikTok je aplikacija u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance koja korisnicima omogućuje gledanje i kreiranje kratkih videozapisa i koja trenutno ima više od 800 milijuna korisnika.

SAD ozbiljno razmatra zabranu TikToka zbog dokaza da aplikacija sakuplja mnogo više podataka o korisnicima nego što je to moguće povezati s radom same aplikacije. S obzirom na to da se radi o kompaniji u kineskom vlasništvu postavlja se pitanje tko i za što koristi te informacije. Mislite da vi niste zanimljivi kineskoj vladi pa nemate što brinuti? Ipak švrljanje po vašoj povijesti pretraživanja i privatnim podacima trebalo bi vas zabrinuti u bilo kojem slučaju. Neovisni stručnjaci tvrde da je količina podataka koje posrče o vama TikTok u usporedbi s Facebookom, Instagramom i sličnima kao ocean u odnosu na čašu vode. Koliko daleko to ide pročitajte ovdje. Nekoliko programera dalo si je truda i analiziralo TikTok u detalje.

Ostalo pročitajte na Frendica.hr!

Izvor: narod.hr