Na američkim ulicama prolijeva se krv nevinih. Nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda od strane policajca, najmanje pet osoba ubijeno je u nasilju na ulicama američkih gradova.

“To nisu nikavi demonstranti, to su kriminalci i ubojice” (guverner Missourija Mike Parson)

U St. Louisu ubijen stariji čovjek i Afroamerikanac, umirovljeni policajac David Dorn (77). Njega su brutalno i bez milosti ubili nasilnici i pljačkaši koji su provalili u trgovinu njegova prijatelja. On je pronađen mrtav na ulici nakon nereda i nasilja koji su se dogodili zbog smrti Georgea Floyda, piše Daily Mail. Ironija u svemu je da je ubijen Afroamerikanc, k tome i stariji čovjek u mirovini koji je časno služio cijeli život kao policajac. Umro je kako je i živio: štiteći život i imovinu svog prijatelja koju su ‘prosvjednici’, u stvarnosti brutalni ubojice, namjeravali opljačkati.

“Čovjek je upucan i ubijen ispred dućana”, rekao Marquello Futrell koji je vidio snimku ubojstva na Facebooku. Pucnjava i krađa je objavljena na Facebooku uživo, ali video je nakon toga izbrisan.

Drugi Facebook videozapis pokazao je čovjeka kako korača do Dorna koji leži. Čovjek se mogao čuti kako moli da ostane živ dok je ležao u lokvi krvi.

Supruga ubijenog umirovljenog Afroamerikanca rekla je da je njen muž bio je prijatelj vlasnika dućana i provjeravao bi ga u slučaju aktivacije alarma. Umirovljeni policijski kapetan služio je 38 godina u St. Louisu prije nego što je otišao u mirovinu 2007. godine. Sada je ubijen potpuno nevin od ljudi koji navodno demonstriraju za zaštitu ljudskih prava, a pod krinkom toga pljačkaju, tuku, pale, ruše i ubijaju.

Predsjednik Trump je izrazio sućut obitelji ubijenog Afroamerikanca Davida Dorna:

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Our highest respect to the family of David Dorn, a Great Police Captain from St. Louis, who was viciously shot and killed by despicable looters last night. We honor our police officers, perhaps more than ever before. Thank you!

Prikaži sliku na Twitteru

Izvor: narod.hr/Daily Mail