»Ne sudite da ne budete suđeni! Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Ili kako možeš reći bratu svomu: ‘De da ti izvadim trun iz oka’, a eto brvna u oku tvom? Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!«

Riječi su ovo Isusove. I bilo bi lijepo kada bi ih se držali oni koji se zovu vjernicima. A čovjek koji voli pravdu,koji se zaklinje u poštenje i pravičnost trebao bi znati da svaki grijeh,svaki prekršaj i svaki zločin ima ime i prezime.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

Mudrac Sokrat je za prijateljstvo rekao: „Budite spori u stjecanju prijateljstva, ali kad ste unutra, budite čvrsti i konstantni.“  I pravo prijateljstvo se cijeni. I bez obzira u kakvoj se nevolji našao,bilo svojom krivnjom ili krivnjom drugoga,veličina  i ljudskost se mjeri time da se prijatelja ne odričeš.   Dakle dragi čitatelji, trebamo najprije biti ljudi,a ako smo vjernici i kršćani onda bi se tako svaki od nas trebao ponašati. A ne biti kao rulja koja je sudila Isusu. Ne podleći natpisima i optužbama medija i tiskovina koje žude za naslovima koji će povećati prodaju i dobit ne mareći za štetu koju su svojim postupkom nanijeli ljudima čiji se životi i poslovi isprepliću sa možebitnim krivcima. Bilo bi lijepo da naše društvo napokon raskrsti sa mentalitetom prošlih vremena kada riječ jednoga osuđivala mnoge. Jer je ta riječ bila važnija nego činjenice.

Budimo strpljivi i postojani u našim kršćanskim uvjerenjima, jer Pravda je spora, ali na kraju sve dođe na svoje. Ako se i umakne ljudskoj pravdi,Božjoj sigurno neće! A vi se nemojte dati zaplesti u razne igre i držite se početka ovoga teksta. Ne budite rulja! A čitajući razna razmišljanja i komentare ovih dana, mnogi će na žalost osjetiti istinitost gore navedenih  Isusovih riječi.

Mir vam i dobro!