Zagreb, 2.10.2021 – Na ujediniteljskom saboru Hrvatskih suverenista toj se stranci pridružilo pet manjih političkih stranaka. Na slici Vesna Vučemilović, Željko Sačić i Ruža Tomašić. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Hrvatski suverenistima su se na utemeljiteljskom saboru u subotu u Zagrebu pridružile tri stranke: Hrvatska konzervativna stranka, Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ocijenio je da je to “dobar početak” : “Ovo je sigurno dobar početak, na zdravim temeljima, tri političke opcije plus velik dio članstva i predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku. Vjerujem da je ovo samo jedna gruda koja će se pretvoriti u lavinu u sljedećih nekoliko mjeseci i u sljedeće dvije do tri godine prekriti cijelu Hrvatsku”.

“Što se tiče sljedećih parlamentarnih izbora, na nama je da se dokažemo radom na terenu, osnivanjem organizacija, i temama koje će pokrivati širi spektar naših građana”, rekao je.

Upitan očekuje li da će stranci pridonijeti i bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Pavliček je odgovorio kako su mu upravo Suverenisti prvi dali podršku kada se kandidirao za predsjednika Republike.

“Drago mi je da je Škoro danas s nama. Škoro još uvijek ima jako puno svojih simpatizera koji će se velikim dijelom priključiti Hrvatskim suverenistima, a njegovim dolaskom u Klub zastupnika dobivamo na širini jer pokrivamo dodatne teme koje smo do sada nešto slabije pokrivali. Tu mislimo na obrtništvo, gospodarstvo i slično”, kazao je Pavliček.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović komentirao je Škorino osnivanje udruge “Vrijedilo je”, koja bi se mogla pretvoriti u političku stranku. “Ja sam osobno član dvije udruge, još su, siguran sam, i kolege članovi mnogih udruga, ne vidim tu ništa sporno. Članstvo u udrugama je kompatibilno s članstvom u političkim strankama. Škoro je čovjek koji je dobio preko 465 tisuća glasova na proteklim predsjedničkim izborima, ima golemi kapital i član je Kluba Hrvatskih suverenista te jedno golemo pojačanje”, istaknuo je Zekanović.Na pitanje zašto nema predsjednice Nezavisnih za Hrvatsku Brune Esih na događaju, Zekanović nije precizirao. “Postoje neki pravni problemi, ali riješit ćemo ih. Bruna Esih je sjajna žena, nekoć je na sjajan način artikulirala naše političke stavove. Nažalost nema je tu, ali tko zna”, kazao je Zekanović.

Izvor: narod.hr