Muškarca (54) koji je u četvrtak ujutro u Pagu bacio s balkona na prvom katu obiteljske kuće svoje četvero djece policija je prijavila za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Kasno poslijepodne ili navečer muškarac će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru, ističu u policiji.

Nakon počinjenog zvjerstva muškarac se sam prijavio policiji i trenutačno je još uvijek u prostorijama policijske postaje u Pagu gdje traje kriminalistička obrada.

> Obitelj, u kojoj je otac bacio četvero malodobne djece s balkona, godinama bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb?

Od četvero djece koju je jutros u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja tijekom poslijepodneva sanitetskim vozilom bit će prebačena na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je Hini ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana, a ostalo dvoje djece je na kirurgiji, objavili su liječnici Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije.

Ministrica Nada Murganić, koja je poslijepodne stigla u Zadar kako bi posjetila četvero ozlijeđene djece rekla je novinarima da je u zadarski Centar za socijalnu skrb poslala inspekcijski nadzor i nadzor rada stručnih službi jer su potrebni temeljiti inspekcijski izvidi. Na novinarski upit zašto je obitelj s Paga bila u tretmanu centra za socijalnu skrb, ministrica je rekla da je „obitelj očito imala neke neprilike i probleme nad izvršavanjem roditeljske skrbi starijeg djeteta koje nije stradalo u ovoj tragediji“.

Otac, koji je počinio ovaj strašan čin, kažu susjedi, radi kao čuvar u kampu u Šimunima dok je majka kućanica. “Ona ima i kćer od 18 godina iz prvog braka koja je oduzeta i živi u Rijeci”, ispričala je susjeda, navodi RTL:

Izvor: narod.hr/hina