. EPA/CHRISTIAN BRUNA

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz izjavio je u ponedjeljak navečer da je Beč bio meta gnusnog terorističkog napada i dodao da je vojska izašla na ulice i štiti glavni grad kako bi se policija mogla fokusirati na protuterorističke operacije.

Poručio je i kako će policija poduzeti odlučnu akciju protiv počinitelja.

„Drago mi je što je policija već uspjela eliminirati jednog od njih. Terorizam nas nikad neće uplašiti i s ovim ćemo se napadima boriti odlučno i pod svaku cijenu. Prolazimo kroz teške sate. Htio bih zahvaliti svim hitnim službama koje riskiraju svoje živote, pogotovo danas, za našu sigurnost. Naša policija djelovat će odlučno protiv počinitelja ovog zlog terorističkog napada.“, poručio je Kurz, prenosi Kurier.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehamer okarakterizirao je napade u Beču u ponedjeljak navečer kao terorističke.

Najmanje dvije osobe, među kojima napadač, ubijene su u simultanim terorističkim napadima u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Policija je potvrdila kako se napad dogodio u 20 sati središtu Beča, u blizini Schwedenplatza gdje se nalazi i sinagoga. Pucalo se na šest lokacija.