Vesela vam i radosna svetkovina Svih Svetih dragi čitatelji župne stranice. Za ovu svetkovinu se zna reći da je mali Božić. Prožeta je radošću radi slavljenja poznatih i nepoznatih svetih koji uživaju u Božjem društvu. Sa dvije svete mise smo i mi u našoj župi proslavili ovu lijepu svetkovinu. Jutros u 8 sati je bila misa za obitelji kojima su Svi Sveti obiteljski zaštitnik, i kojima ovim putem čestitamo slavu, a druga sveta misa u 10 sati je bila za puk. Zbog epidemije je sve bilo skromnije pa vas i ovim putem pozivamo na oprez i da se čuvate.

Svi Sveti su zapovjedna svetkovina koja je bogatstvo i ponos Katoličke Crkve, započeo je propovijed don Dražen. Slavimo danas mnoštvo onih koje svijet nije primjetio, a živjeli su svetost. Sveci su ljudi poput nas, birali su dobro i znali su odoljeti svim kušnjama da bi postali službenici Božji, nastavio je župnik. Svojim su životom slavili kreposti i dali pečat našoj civilizaciji. Branili su Crkvu, kršćanstvo, dali su život za Boga. Bez svetosti bi ljudska povjest ostala u tami, rekao je župnik. Svi smo zato pozvani na svetost koja je plod Božje milosti. Bog nam svima nudi svoju milost i očekuje da je prihvatimo. Na žalost mnogi tu milost odbacuju primjetio je župnik. Ne prakticiraju sakramente, molitvu niti svetu misu. Isus u današnjem Evanđelju spominje kroz blaženstva kako je najlakše ući u kraljevstvo Božje. Na kraju nas je župnik pozvao na molitvu svecima da nam isprose milosti kod Boga. Slijedimo svece u njihovu životu, živimo po Isusovim uputama da bi na kraju našeg ovozemaljskog puta prispjeli u vječnu domovinu na nebesima, zaključio je župnik svoje današnje razmišljanje.
Evo i lijepo je bilo vidjeti u medijima malo bolje poznavanje i prikazivanje današnje svetkovine. Jer do sada bi je uglavnom prikazivali kao dan posjete grobljima. Još jednom vam svima čestitamo svetkovinu Svih Svetih i napominjemo da su svete mise sutra na Dušni dan u 8 u crkvi i u 9 sati na groblju.