ZAGREB (IKA)

Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održat će se u utorak 2. ožujka s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 15). Posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će u srijedu 3. ožujka u 12 sati na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj.

U povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u predvorju zagrebačke Gradske uprave (Trg Stjepana Radića 1) u nedjelju 28. veljače od 12 sati otvorena je Knjiga žalosti. Druga Knjiga žalosti otvorena je i u Gradskoj skupštini, u Staroj gradskoj vijećnici, u Vjenčanoj dvorani II., u Ulici sv. Ćirila i Metoda 5.

Knjige žalosti bit će otvorene do utorka 2. ožujka do 20 sati.

Također, u nedjelju 28. veljače od 18 sati, fontane u Ulici hrvatske bratske zajednice u Zagrebu svijetlit će u čast iznenada preminulog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je od 2000. godine vodio Grad Zagreb.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju 28. veljače rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je u nedjelju 28. veljače Služba za informiranje Grada Zagreba.

 Jelena Pavičić Vukičević upravljat će Gradom Zagrebom do lokalnih izbora

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u svibnju upravljati dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević (46), jedna od dviju zamjenica gradonačelnika Milana Bandića. Druga zamjenica je Olivera Majić.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti, javila je Hina u nedjelju 28. veljače.