U brzojavu madridskom nadbiskupu kardinalu Osoru Sierri, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa je izrazio svoju blizinu i naklonost djeci voljenoga španjolskog naroda, te zajamčio svoje molitve za žrtve i ranjene povjeravajući ih Gospodinovu milosrđu, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u četvrtak 21. siječnja.


Nakon što je saznao tužnu vijest o velikoj eksploziji u jednoj zgradi u Madridu, u kojoj su poginule četiri osobe, papa Franjo je nadbiskupu španjolskoga glavnog grada, kardinalu Carlosu Osoru Sierri, poslao brzojav sućuti koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

“U ovim teškim trenucima Papa želi kardinalu, kleru i svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, izraziti svoju blizinu i naklonost”, navodi se u brzojavu.
“Sveti Otac upravlja Gospodinu svoje molitve i na poseban način povjerava njegovom milosrđu vječni pokoj žrtava, kao i sve ranjene i njihove obitelji”, piše u brzojavu sućuti Svetog Oca.

Zazivajući na kraju majčinski zagovor Naše Gospe od Almudene, Papa je udijelio svoj utješni apostolski blagoslov, kao znak kršćanske nade u uskrsloga Gospodina, izvijestio je u četvrtak 21. siječnja hrvatski ured Vatican Newsa.