dnevnik.ba

Orkestrirana hajka na kardinala Vinka Puljića i katoličku crkvu u BiH zbog održavanja svete mise za žrtve Bleiburga rezultirala je i konkretnim, javnim i otvorenim prijetnjama smrću.

Tako je Youtube korisnik The Unstoppable Grind Master vitlajući sjekirom uputio izravne prijetnje smrću kardinalu Puljiću, a pritom je iznio i niz uvreda katolicima i Hrvatima u BiH. Tijekom svoje priglupe tirade ovaj Youtube korisnik cijelo vrijeme drži sjekiru kojom u jednom trenutku figurativno razbija glavu kardinalu Puljiću.

U subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve Bleiburga kojoj je prethodila snažna medijska hajka protiv kardinala i katoličke crkve u BiH. Tijekom održavanja same mise na tisuće ljudi je defiliralo Sarajevom pod ikonografijom bivše Jugoslavije, istom onom ikonografijom pod kojom je Sarajevo držano u opsadi.

Podignuta hajka je pak, kako vidimo, rezultirala mobiliziranjem kojekakvih opskurnih likova koji pokazuju da su spremni na nasilje prema kardinalu Puljiću.Ovim putem pozivamo pravosuđe da ispita izrečene prijetnje

Dnevnik.ba

P.S.

-ZAŠTO MISI U SARAJEVU NIJE NAZOČIO NITKO OD SLUŽBENIH PREDSTAVNIKA HRVATA U BIH?
– I ZAŠTO NEMA NIKAKVE REAKCIJE OD SLUŽBENIH PREDSTAVNIKA HRVATA U BIH NA OVE NAPADE NA TEMELJNE HRVATSKE VRIJEDNOSTI
– I ZAŠTO JE KARDINAL PULJIĆ OSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST

Pitanja su ovo koja mnogi postavljaju u susjednoj Bosni i Hercegovini. A i mi bi voljeli čuti odgovore.