“Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti.”
Dio je ovo Pavlove poslanice Rimljanima.
Vjerujemo da nam dobri Bog i sveti Pavao neće uzeti za grijeh ako mi na ovu tvrdnju nastavimo par rečenica:
A oni dadoše svoj život za Domovinu i njene ljude,
Ugradiše najvrjednije ono što su imali u temelje zemlje Hrvatske,
Za svoje potomke sanjaše slobodnu zemlju Hrvatsku,
Umriješe sa njenim imenom na usnama i nadom da njihova žrtva neće biti uzaludna….
Jesu li ispunjene nade branitelja koji počivaju vječni san? Jučer slušasmo u Saboru raspravu u kojoj su pale teške riječi između braće Hrvata. Opet ih je netko uspio posvađati. Baciti sjeme razdora među braću. Optužiti ih za nešto što nisu. Što su davno ostavili iza sebe priznavši svoj grijeh i zlo počinjeno po zatvorima i logorima kada je Zlo vrtilo svoj krvavi pir. I nije tome nekome teško bilo naći saveznike u tom časnom domu. Oni rata za slobodu okusili nisu, ne znaju što to znači fijuk granata, smrad baruta, bol zbog smrti suborca….i zato ne cijene toliko slobodu. Ovog junaka, branitelja, kojeg iskopaše iz njedara zemlje za koju je pao trebalo je unijeti u taj časni dom i reći mu da je njegov usklik koji mu na odori stoji bio poziv na činjenje zla….Da krunica oko njegova vrata bijaše tek ukras,a ne znak vjere. O da taj junak može ustati, što bi im rekao danas? Bi li zaplakao videći krah svojih nadanja, slom svojih snova. Bi li bio ponosan na zemlju za koju je pao?
Javno se i danas slave rođendani krvnika našeg naroda i jednog od najvećih zličinaca 20 stoljeća. Trgovi i ulice nose njegovo ime. Crvena zvijezda pod kojom je ubijeno stitine tisuća Hrvata, više od 600 svećenika i dalje je poželjan simbol u zemlji Hrvata! A o zabrani toga spomena nema.
Zašto dobri moj Bože?! Dokle Gospodine?! Kada će našoj pokori doći kraj?
Dobri Bože, molimo te za našu zemlju Hrvatsku, oslobodi je svakoga zla, posebno tekovina dva najveća zla dvadesetog stoljeća: fašizma i komunizma. Podigni u našem narodu časne ljude koji će poštovati Tvoje zakone, ljubiti svoj narod, živjeti za svoju Domovinu! Mrziti zlo, ljubiti dobro. Poštovati svakog čovjeka bez obzira na vjeru ili narodnost. Oprosti nam sve naše javne grijehe protiv Tebe i daj nam snage da krenemo naprijed Tvojim putem. Amen!