“Postoji toliko teških stvari koje trebamo nadvladati u ovom životu, ali s Kristom i onim što je on učinio na križu. Platio je za nas najveću cijenu i ponosan sam što sam dijete Božje”

Foto: Wikipedia

Iako je pobjedom Toronto Raptorsa završila ovogodišnja NBA sezona, s nestrpljenjem iščekujemo početak nove najjače košarkaše karavane na svijetu, u kojoj važnu ulogu igraju i oni koji na teren pred publiku i suparničke igrače nikada ne istrčavaju sami – bez Krista. Svoju kršćansku vjeru ne srame se javno svjedočiti pred reflektorima jedne od najvećih svjetskih pozornica. Stoga, upoznajmo i mi pet kršćanskih NBA zvijezda!

1.   Stephen Curry – Golden State Warriors

U svakom obraćanju za medije naglašava svoju vjeru u Isusa Krista, a prilikom postizanja koševa Curry se udara u prsa kako bi svima pokazao da mu je srce Božje te time ukazuje na nebo kako bi se podsjetio da igra za Isusa. “Postoji toliko teških stvari koje trebamo nadvladati u ovom životu, ali s Kristom i onim što je on učinio na križu. Platio je za nas najveću cijenu i ponosan sam što sam dijete Božje”, rekao je Curry.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

2. LeBron James – Los Angeles Lakers

“Samo je jedan čovjek na svijetu koji može učiniti da sve bude u redu, a to će biti kada se vrati. On je Isus Krist”, iznenadio je novinare James, vjerojatno najbolji košarkaš današnjice. Odrastao pod kršćanskim utjecajem koji mu je pomogao oblikovati životne vrijednosti, u jednom je video uratku vidljivo kako vodi molitvu za suigrača Rodneya Stuckeya, koji je doživio napad, tražeći za njegov brz oporavak pomoć od Gospodina i Spasitelja Isusa Krista.

 3.  Kyle Korver –  Cleveland Cavaliers

Njegov život mogao bi se opisati u dvije riječi: Krist i košarka. Njegovi roditelji, stričevi i sva njegova braća igrali su košarku. Prošle godine na bratovom pogrebu održao je dirljiv govor pun vjere, kojem je tješio obitelj i prijatelje da će Bog unatoč boli koju osjećaju sve okrenuti na dobro. No, unatoč tome što je odrastao u kršćanskoj obitelji smatra da nije slijedio Krista onako kako bi trebao sve dok nije jedno jutro da Isusa treba iz blizine slijediti. “Probudio sam se jednog jutra pred kraj košarkaške sezone i osjećao sam se prazno. Izlio sam svoje srce govoreći Bogu: ‘Više ne želim ovo. Želim da promijeniš moje srce. To je bio proces. Nije to bilo odjednom. Od tog trenutka pokušavam stalno ići s Kristom naprijed“.

4. Kevin Durant – Golden State Warriors

Još jedan iz trofejne generacije Warriorsa koji je svoju kršćansku pripadnost slikovito prikazao velikom tetovažom preko lijeve strane leđa koja citira početak Jakovljeve poslanice: “Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje“. Televizijskoj novinarki je priznao da Bog stoji iza njegova sportskog uspjeha: „Nikako nisam savršen. Moram još puno toga učiniti kako bih se približio Gospodinu, želim biti bolji. ”

5. Dwight Howard – Atlanta Hawks

Jedan je od najglasnijih košarkaša kada je u pitanju svjedočenje vjere, naglašavajući kako ga je Bog postavio u NBA da bi mogao širiti Evanđelje. „Naime, ja koristim NBA kao platformu za Boga i kad sam na podu, kada padnem i tada neki ljudi vide Boga u meni. Svatko mora shvatiti da nije važno koliko si star ili mlad, još uvijek možeš biti kršćanin i živjeti za Boga. Nije lako, ali zato imamo Božju riječ i On nam oprašta kad radimo nešto što ne bismo trebali raditi. Znate, Bog je poslao svoga sina da umre za nas i On je platio tu žrtvu da biste mogli otići u nebo.”

fra Siniša Pucić | Bitno.net