Pierce Brosnan, mnogima poznat po ulozi agenta 007 Jamesa Bonda, u Hollywoodu je također poznat kao jedan od rijetkih koji ne skrivaju svoju katoličku vjeru.

Brosnan je nedavno u emisiji Late Late show američke televizijske postaje CBS naveo da mu je katolička vjera pomogla da se nosi sa životnim nedaćama, piše Aleteia.

Brosnan se tijekom razgovora prisjetio odrastanja u Irskoj. “Odgojen sam kao irski katolik, što me držalo na dobrom putu i pomoglo kroz mnoge kušnje i nevolje u mom životu”, rekao je glumac.

Nedavno sa suprugom Keely proslavio 26. obljetnicu braka.

Bivši agent 007 govorio je o irskoj dobrotvornoj organizaciji Pieta House koja pomaže suicidalnim osobama. Brosnan je također savjetovao onima koji prolaze kroz emotivne poteškoće da ostanu u kontaktu s ljudima, da se obrate drugima i da neka imaju vjere i molitvu u srcima kako bi se povjerili Bogu.

Osim toga, Brosnan koji je nedavno sa suprugom Keely proslavio 26. obljetnicu braka, razgovarao i o tome u čemu je tajna njegovog dugotrajnog i sretnog braka. Glumac je naveo da je za brak potrebno stalno raditi, podupirati jedan drugoga i voljeti se. “Mi smo blagoslovljeni dobrim prijateljstvom zbog čega smo uvijek spremni riješavati probleme, jer problema će u životu uvijek biti tako da treba biti spreman uhvatiti se u koštac s njima i znati ih riješiti”, rekao je Brosnan.

Brosnan je i prije javno govorio o snazi vjere. Još 2014. na pitanje kako se uspio pomiriti sa smrću prve supruge Cassandre Harris i posvojene kćerke Charlotte, obje preminule od posljedica raka jajnika, Brosnan je odgovorio: “Rekao bih vjera, to što sam Irac i katolik. To je usađeno u moj genetski kod.”