Pelješki most
Komarna, 28.07.2021 – Posljednji segment Pelješkog mosta podignut je na svoje mjesto te će nakon spajanja povezati čitav teritorij Hrvatske nakon 300 godina. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Glavni projektant Plješkog mosta Marjan Pipenbahen zadovoljan je izgradnjom ovog projekta koji je, kaže, napravljen točno onako kakvim ga je i zamišljao.

Pelješkom se mostu posebno veselio i njegov glavni projektant Marjan Pipenbaher. Otkrio je da je most napravljen onako kako je i zamislio.

”Most je kao po glavnom projektu, znači ništa se nije mijenjalo. Napravljen je dosta dobro. Kinezi su se stvarno potrudili, most dosta lijepo izgleda. Bit će miran, bit će jedan od najvećih mostova u Europi i svijetu i neka vam bude sretno”, kaže.

Otkrio je da most može izdržati sve vremenske prilike – vjetar, kišu potres, prenosi dnevnik.hr.

”Potres je isto na 0,5 G, to je pola vlastite težine u horizontalnom smjeru. A bura tu puše 180 kilometara na sat i jugo 150. On je dizajniran za još jače vjetrove”, rekao je Pipenbaher kojemu je Hrvatska, kaže, draga.

”Jako mi je drago i ovo Jadransko more i sačuvajte ovo, ovaj prelijepi svijet”, poručuje glavni projektant Pelješkog mosta.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr