MINSK (IKA)

Dva dana nakon predaje vjerodajnica bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku, apostolski nuncij u Republici Bjelorusiji nadbiskup Ante Jozić susreo se u četvrtak 5. studenoga s tamošnjim ministrom vanjskih poslova Vladimirom Makeiem.

Nuncij Jozić s bjeloruskim ministrom vanjskih poslova - IKA

Tijekom susreta razgovaralo se o aktualnim bilateralnim pitanjima, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bjelorusije, te istaknulo da je bilo riječi o suradnji Bjelorusije i Vatikana u okviru međunarodnih organizacija. Obje su strane potvrdile zajednički interes za promicanje obostrane suradnje kako bi se postigla daljnja pozitivna dinamika u bilateralnoj interakciji i potaknuo međuvjerski dijalog. Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makei poželio je apostolskom nunciju Joziću aktivno i plodonosno djelovanje u Republici Bjelorusiji.

Podsjetimo, papa Franjo je Hrvata Antu Jozića imenovao apostolskim nuncijem u Bjelorusiji 21. svibnja 2020., a nakon biskupskoga ređenja u rujnu u Solinu, nadbiskup Jozić u Minsk je stigao u nedjelju 11. listopada.