Foto: Getty images

Najmanji preživjeli dječak na svijetu, koji je rođen u Japanu, pušten je kući nakon dugotrajnog boravka u bolnici. Novorođenče je na svijet stiglo u kolovozu prošle godine, a težio je svega 268 grama, manje od bloka maslaca.

Rođen je hitnim carskim rezom u Sveučilišnoj bolnici Keio u Tokiju, nakon što su liječnici primijetili da ne raste u 22 tjednu trudnoće, budući da su bili zabrinuti za njegov život.

Dijete, koje je tada bilo veličine dlana liječnika, boravilo je u neonatalnoj jedinici intenzivne njege, gdje su mu pomogli da dobije deset puta veću težinu (3.2kg).

Dječak je zadržan u bolnici, dok nije bio u mogućnosti samostalno disati i dobiti na težini, a u trenutku otpusta iz bolnice utvrđeno je da nema nikakvih zdravstvenih problema, izvijestio je Kyodo News.

Pedijatri koji su liječili novorođenče nadaju se da će njegova priča o uspjehu dati nadu obiteljima čija su djeca rođena s premalom kilažom ili prerano.

“Želim da ljudi znaju da se djeca mogu vratiti kući snažna čak i ako su rođena sasvim mala”, rekao je dr. Takeshi Arimitsu.

Izvor: narod.hr/Kyodo News