Foto: EK

DG Justice, služba Europske komisije za politiku EU-a u području pravosuđa, zaštite potrošača i jednakosti spolova, u Newsletteru, kojeg je poslala onima koji su se na njega prijavili (pretplatili), od 5. travnja koristi fotografiju koja prikazuje sve osim obitelji. Kako su ranije pravnici isticali – svi relevantni međunarodni dokumenti u središtu obitelji imaju dijete, tako da obitelj čine mama, tata i djeca. Pitanje je zašto se u ovom slučaju obitelj ne pojavljuje na fotografiji.

Naime, riječ je o fotografiji na kojoj možete vidjeti: samohranu majku, homoseksualne parove, starijeg čovjeka i samohranog oca. Nigdje nema obitelji.

Tko je radio na izradi novog Obiteljskog zakona?

 Zašto se objavljuje toliko laži o autorima Obiteljskog zakona?

Ni riječi o fotografiji

U Newsletteru se primatelju obraća povjerenica Vera Jourova, a glavna direktorica DG Justice je Tiina Astola.

“Ovim programom pomažemo građanima EU-a da ostvare svoja prava, promiču načela nediskriminacije i ravnopravnosti spolova. Radimo na jačanju poštovanja prava djeteta, poboljšanju zaštite osobnih podataka, ostvarivanju prava potrošača i osiguravanju slobode poslovanja na unutarnjem tržištu. S programom pravosuđa, Komisija podržava aktivnosti za poboljšanje europske suradnje u građanskom i kaznenom pravu. To nam daje mogućnost promicanja učinkovite, sveobuhvatne i dosljedne primjene prava EU-a u građanskim i kaznenim stvarima, kako bi se potaknuo pristup pravosuđu”, navodi se u Newsletteru u kojem nema ni riječi o navedenoj fotografiji.

Zašto je sporna definicija obitelji u Obiteljskom, a nije u Zakonu o braniteljima?

Dr. Natalija Kanački: Zašto je definicija obitelji – mama, tata i djeca – važna?

Čime se DG Justice službeno bavi?

Kako navode na web stranicama, od deset političkih prioriteta Komisije Glavna uprava za pravosuđe i potrošače pridonosi sljedećim područjima:

  • Zapošljavanje, rast, ulaganja
  • Pravosuđe i temeljna prava
  • Demokratske promjene
  • Jedinstveno digitalno tržište

Kakva se poruka šalje?

Iako se u Newsletteru ne govori o gore prikazanoj fotografiji, pitanje je radi li se ovdje o subliminalnim porukama, kojima se indirektno pokušavaju nametnuti novi obrasci življenja?

Izvor: narod.hr