U prošlomjesečnom intervjuu za mađarski list Magyar Jelen, nadbiskup emeritus Gyula Márfi iz Veszprema upozorio je na višestruki napad na europsko kršćanstvo od strane ljevičarskih snaga unutar Europske unije.

“Jedan od najupečatljivijih znakova antikršćanstva Europske unije,” rekao je, “jest to što njezin ustav nije spomenio europske kršćanske korijene”, što su istaknuli papa sveti Ivan Pavao II. i papa Benedikt XVI.

“Oni pišu o grčko-rimskim tradicijama i prosvjetiteljstvu, ali ne o kršćanstvu”, rekao je nadbiskup Márfi, misleći na Ustav Europske unije. “Ipak, antička kultura i umjetnost preživjele su upravo zahvaljujući kršćanima: spise Vergilija, Tacita, Homera i drugih prepisivali su redovnici u svojim ćelijama.”

Naveo je i opaki antiklerikalizam usmjeren prema papi Benediktu XVI. koji je inzistirao na važnosti kršćanstva za europsku civilizaciju.

Nadbiskup Márfi identificirao je slobodno zidarstvo, dugogodišnjeg neprijatelja Katoličke Crkve, kao glavnu skupinu koja radi na sekularizaciji Europe.

“Cilj slobodnih zidara je ‘osloboditi’ Europu od kršćanstva”, rekao je. “Kako bi to postigli, spremni su upotrijebiti sva sredstva, iskorištavajući svoju lobističku snagu da se infiltriraju među čelnike Unije.”

Umirovljeni nadbiskup također je ukazao na masovnu migraciju muslimana kao glavno sredstvo slabljenja europske kršćanske kulture.

“Po mom mišljenju, muslimani su također pozvani da Krista i kršćanstvo izbace iz Europe”, rekao je za Magyar Jelen.

“Danas se slobodni zidari i muslimani okupljaju kako bi učinili da kršćanstvo nestane iz Europe”, primijetio je. “Bilo je praktički isto kao u doba Spasitelja, kada su pismoznanci i farizeji surađivali sa svojim smrtonosnim neprijateljem, Poncijem Pilatom, kako bi maknuli Isusa s puta.”

“U multikulturalnom, mješovitom društvu,” nastavio je, “pojedinac gubi svoj identitet, osjećaj identiteta, kulturu, vjeru, jezik, praktički sve,” što ga čini lakše podložnim za manipulaciju moćnih korporacija “koje žele pretvoriti cijelu Zemlju u ogromnu kolektivnu farmu, u kojoj nema etničkih, nacionalnih i vjerskih identiteta, samo poslušni radnici i potrošači proizvedeni prema standardima.”

Ali europski liberali “u konačnici će sami sebe uništiti” prihvaćanjem velike muslimanske migracije, rekao je, jer “islam nikada neće prihvatiti njihova liberalna načela”.

Nadbiskup Márfi dugo je bio otvoreni kritičar ljevičarske useljeničke politike, što ga je dovodilo u sukob s papom Franjom, koji je prihvaćanje nesputane migracije učinio središnjom temom svog pontifikata. Dapače, Sveti Otac tražio je od svake župe da prihvati izbjegličke sirijske obitelji.“

“Vođe muslimanskih masa jasno vide da je situacija sazrela za okupaciju otpadničkog kontinenta”, oštro je upozorio tada Marfi.

U svom intervjuu nadbiskup Márfi aludirao je na dugu muslimansku povijest nasilja i terorizma protiv kršćanske Europe, a posebno Mađarske, koja je pretrpjela široka razaranja od strane Turaka tijekom osmanskih ratova.

“Oni su ovdje u Mađarskoj 150 godina, znamo koliko su razaranja izazvali”, rekao je o muslimanima. “Mi Mađari još uvijek donekle nosimo sjećanje na to u genima.”

Unatoč ozbiljnoj opasnosti koju islam predstavlja za europsko kršćanstvo, nadbiskup Márfi nazvao je LGBT ideologiju još “većom prijetnjom” i oštro osudio prihvaćanje homoseksualizma u većem dijelu Europe.

Legalizacija istospolnih “brakova” je “smrtni grijeh”, potvrdio je prelat. “Žao mi je što se to već dogodilo u većini europskih zemalja.”

Nadalje je naglasio zaštitu prava djece od radikalnog LGBT pokreta. “Usput, u vezi s LGBTQ pitanjem, ne smijemo zaboraviti prava djece”, inzistirao je.

Mađarska je 2021. donijela zabranu promicanja homoseksualnosti i rodne zabune maloljetnika u obrazovanju i medijima, što je potaknulo pravni postupak od strane EU-a, koji je prethodno tužio zemlju zbog njezine stroge useljeničke politike.

Nadbiskup se dodatno dotaknuo raširenog prihvaćanja LGBT ideologije među katoličkom hijerarhijom u Njemačkoj, nazvavši situaciju “katastrofalnom”.

“Ni to ne razumijem, ovo se ne može opravdati”, rekao je. “Situacija u njemačkoj Crkvi je stvarno katastrofalna.”

“Značajan dio njemačkih katoličkih svećenika sada blagoslivlja istospolne ‘brakove’, kao i kohabitaciju”, istaknuo je. “Ovo više nije kršćanstvo, već je od antikrista.”

“Moramo se jako držati svoje vjere”, zaključio je nadbiskup Márfi.