policija
Foto: Snimka zaslona

Jedna je osoba poginula, a desetak njih, među kojima i policijska službenica, ozlijeđeni su sinoć u kasnim večernjim satima tijekom policijske intervencije na području Velike Gorice kada su krijumčari migranata bježali policiji.

Dva sumnjiva terenca marke volvo austrijskih i mercedes mađarskih registracija opazili su pola sata prije ponoći, između naselja Okuje i Guci na velikogoričkom području pripadnici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija.

 

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila odnosno vozači su odbili postupiti po zapovijedi. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja, izvijestila je policija.

Policijsko priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Jučer, 5. srpnja 2021. godine oko 23.30 sati na području Velike Gorice između naselja Okuje i Gudci, policijski službenici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, opazili su dva terenska vozila i to marke Volvo austrijskih registarskih oznaka i marke Mercedes mađarskih registarskih oznaka, za koja su posumnjali da prevoze migrante.

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila odnosno vozači su odbili postupiti po zapovijedi. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja.

Jedno terensko vozilo, Mercedes, je sletjelo s kolnika u šumu, dok je Volvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio s kolnika u šumu.

Nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, prema dosad utvrđenom, suvozač iz Volva je smrtno stradao. Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Tijekom ovog događaja jedna policijska službenica-vježbenica je lakše ozlijeđena.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila, a liječnička pomoć pružena im je u zagrebačkim bolnicama.

Očevid i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Izvor: narod.hr