Kaže im Isus: »Zar nikada niste čitali u Pismima: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. Gospodnje je to djelo — kakvo čudo u očima našim!
Zato će se — kažem vam — oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove!«
Danas slušajući u autu jednu radio postaju, bude vijest o isprici euro parlamenta zbog videa kojim su čestitali Dan žena, a na kojem je bio snimak Hoda za život. I jedna euro zastupnica,čini se iz Finske,kaže da je ta skupština zadnje mjesto na kojem bi se dovodilo u pitanje pravo na ubojstvo djece, ili kako ljepše zvuči, pravo na pobačaj.

I kada otvoriš novine ili internet portale zapljusne te sila ovakvih ili sličnih vijesti. Rastave braka, preljubi, nastranosti…….kao da su Sodoma i Gomora med i mlijeko prema današnjem društvu koje doživljava moralni slom u svakom pogledu. Smiješna vijest dolazi od jednog suda u Berlinu koji u ime jednakosti ukida zabranu kupanja bez grudnjaka ženama na gradskom bazenu. U ime ravnopravnosti. I onda će se naći žena koja će tužiti nekog muškarca jer gledajući je izaziva možda kod dotične uznemirenost. U koje suprotnosti i apsurde upada današnje društvo! Da budemo iskreni i samokritični, ni mi kao Crkva ne snalazimo se najbolje u ovom neredu. Kao da nam je ušao neki strah od spominjanja i kritiziranja ovih grijeha i nastranosti. Posebno se to odnosi na Crkvu u Europi. Vijesti koje dopiru sa Sinode u Njemačkoj bolje je i ne spominjati. Krivnju za sve ovo pomalo snosimo i sami. Previše toleriramo grijeh. Rastava braka nam je postala nešto normalno, to je sitnica. Zajednički život prije braka je čak i poželjan. Moderno je to. Vjernost u braku….ma daj…to su stvari koje je pregazilo vrijeme. Ma dokle više Gospodine! Dokle ćeš nas trpjeti?
Dobri moj katolički narode, što prije priznamo da smo zapali u glibinu, prije ćemo se iz te glibine podići. Na župnoj web stranici imate statistiku Katoličke Crkve. Malo pogledajte gdje Crkva cvate i gdje broj svećenika i redovnika raste. U zemljama koje dobro još raspoznaju razliku između dobra i zla. Koje još nije uhvatio utjecaj propaloga i dekadentnoga Zapada. I taj jadni Zapad te zemlje naziva zaostalima, a njihove zakone primitivnima. Zato jer poštuju život, zato jer nastranosti nazivaju pravim imenom. Mnogi povjesničari tvrde da Rim nije propao zbog vojne slabosti, već zbog raspada moralnih vrijednosti na kojem je počivao. Očito se povjest ponavlja. Hoćemo li mi kao narod biti na pravoj strani povijesti i preživjeti reset koji dolazi ili će o nama samo pisati u knjigama, ovisi o nama samima.
“Zato će se — kažem vam — oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove!«
Zanimljiva Isusov rečenica. A Isus ne laže.
Mir vam i dobro!