Na Misijsku nedjelju, 24. listopada, predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Svete Obitelji u Solinu, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić zaredio je za đakone trojicu bogoslova. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije red đakonata primili su Antun Mate Antunović i Klement Radosoljić, a na naslov Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa br. Ante od Gospe od Blagovijesti Jakus.

„Danas slavimo važan i radostan događaj koji povezuje nebo i zemlju. Gospodin dariva našu Crkvu preko vaših života, dragi ređenici, koje ste odlučili živjeti u služenju braći i sestrama te vjernosti Bogu. Neka to bude blagoslov za sve nas“, kazao je nadbiskup Barišić na početku misnog slavlja te pozdravio braću svećenike, odgojitelje i profesore, župnike rodnih župa ređenika, bogoslove, sjemeništarce i časne sestre, a posebno roditelje, obitelj i prijatelje ređenika, kao i sav vjernički puk.

U slavlju je sudjelovalo nekoliko svećenika na čelu s nadbiskupom Barišićem, magistrom karmelićanskih bogoslova i drugim savjetnikom Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa o. Nikolom od sv. Obitelji i Male Terezije Grizelj, pastoralnim vikarom Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljkom Antom Ančićem, rektorom Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Đulianom Trdićem i vicerektorom don Franjom-Frankopanom Velićem. Rektor Trdić i magistar o. Nikola pred nadbiskupom su zajamčili da su kandidati prema sudu Crkve prikladni za đakonsku službu.