Dragi vjernici, župljani,

Na Pepelnicu pošli smo putem pokore i obraćenja i s raznim odricanjima pripravljali smo se za središnji blagdan naše vjere-Uskrs. Bili smo pred vanjskim i nutarnjim potresima što stvaraju tamnu pozadinu, no pred nama je uvijek stajalo svjetlo Uskrsnog jutra. Uskrs uvijek pokazuje na mogućnost postojanja nemogućega. Tamo gdje nas malodušnost ili ravnodušnost pritišću, Uskrs nam otvara radost i budućnost. On ruši krivine našega života na putu prema Bogu. Uskrs je prilika da započmemo uskrsno živjeti, a svojim riječima i djelima pokazivati uskrslog Krista. Zato treba uklonniti“kamen“ koji ni nam mogao biti smetnja i prepreka u našemu životu, i držati se živog Kamena –Krista koji s nama želi lomiti kruh i pratiti nas cijeli život.

Korijenska riječ Uskrsa jest krijes-kresati. To su riječi koje su vezane uz vatru koja daje energiju da se ide naprijed, i koja grije da se ne ostane u hladnome grobu. Oganj je simbol pročišćavanja pa u liturgijskoj molitvi i molimo: „ Gospodine, daj da očišćeni od svih opačina, uživamo vječni dar Uskrsnuća.“

Bože, daj da tako bude!

Sretan vam Uskrs!

N.P.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli oko kićenja i uređenja crkve. Hvala pjevačicama, pjevačima, čitačima, žudijama, ma svima – što su dostojanstveno sudjelovali i bili na raspolaganju u Velikom tjednu.

Vaš župnik

don Dražen Dukić