ZAGREB (IKA)

Jedini katolički tjednik u Hrvatskoj Glas Koncila nakon petnaestak godina ponovno je grafički i sadržajno osvježen. Pedeseti ovogodišnji broj, s datumom 13. prosinca, ima novu naslovnicu i nekoliko novosti.

Glavni urednik Branimir Stanić u izjavi za Hrvatski katolički radio pojasnio je da se u sklopu redizajna Glasa Koncila išlo na bitno smanjivanje količine teksta, fotografije su veće, naslovi su dulji i uvedene su neke nove rubrike.

„Želimo da čitatelji dobiju esenciju događaja koji su se zbivali u životu Crkve u Hrvatskoj i svijetu. Da suočeni možda s najvažnijim fenomenima koji su u tijeku dobiju temeljnu poruku, a da pritom ne izgube previše vremena. Želimo pomoći čitateljima da poruka koju Glas Koncila želi poslati i ono o čemu katolički tjednik piše doista na dobro dođe“, rekao je Stanić.

Istaknuo je da je Glas Koncila pokrenuo dvije nove rubrike posvećene obitelji. „Postoji veliki crkveni projekt koji provodi Papinsko sveučilište Svetoga Križa u Rimu ‘Obitelj i mediji’ i mi smo postali suradnici toga Sveučilišta na projektu obiteljskog konzumiranja medija. U svakom broju donosimo važne upute, savjete, događaje, fenomene koje oni ističu da bismo pomogli današnjim roditeljima, pogotovo kako da žive s djecom u medijskom svijetu. Rubrika govori što je dobro, kako koristiti mobitel, tablet, a da se ne ugrozi životna svakodnevica“, kazao je Stanić. U drugoj rubrici „Nahraniti vjerom“ profesorica sa splitskoga Katoličkoga bogoslovnog fakulteta dr. Jadranka Garmaz daje savjete kako da roditelji postanu djeci vjeroučitelji i kako da s djecom razgovaraju o vjeri.

Uredništvo Glasa Koncila pokrenulo je i novu Facebook stranicu.