Foto: Tasnim News Agency / wikimedia commons

Mahathir Mohamad, čovjek koji je obnašao dužnost premijera dalekoistočne Malezije do ožujka ove godine na Twitteru je ustvrdio kako muslimani imaju pravo pobiti milijune Francuza.

Iako je objava uklonjena jer krši pravila Twittera, odnosno zbog promicanja ubijanja, pa i genocida, objava je sačuvana. Unatoč tome što je objava uvredljiva Mohmadov Twitter profil i dalje je aktivan i nije mu zabranjeno korištenje platforme unatoč komentarima.

“Muslimani se imaju pravo biti ljuti i i imaju pravo ubijati milijune Francuza zbog masakara u prošlosti”, napisao je bivši malezijski premijer.

Mohamad
Foto: snimka zaslona, Twitter

Mohamadova izjava došla je nedugo nakon što je izveden teroristički napad u Nici, u kojem je muškarac u crkvi ubio tri osobe, a pri tome je jednoj žrtvi odrubio glavu. Kada ga policija odvodila uzvikivao je ‘Allahu akbar’.

Mohamad je na Twitteru u prošlosti između ostaloga davao antisemitske izjave, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona nazvao je primitivnim, napadao je zapadnu kulturu i tvrdio da muslimani “imaju pravo kazniti Francuze”.

Malezija je država u jugoistočnoj Aziji te ima oko 32 milijuna stanovnika. Ona je federalna, ustavna, parlamentarna, izborna monarhija, a u njoj živi oko 61% muslimana, 20% budista, 9.2% kršćana i 6.3% hindusa.

Malajci i ostali domorodački narodi čine oko 61 posto stanovništva, Kineza je 30 posto, Indijaca 8,1 posto, a ostalih 0,5 posto.

Izvor: narod.hr