Foto: Fah

Zamjenica čelnika HZJZ-a, Ivana Pavić Šimetin danas je spomenula cijepljenje djece. Što se tiče cijepljenja djece, kaže kako je trenutno preporuka da se cijepe djeca od 12 godina i starija, ako i sama imaju kroničnu bolest ili ako u kućanstvu imaju nekog tko spada u rizičnu populaciju.

“Ako netko do roditelja ima želju da se njegovo dijete cijepi, a ne spada u ove dvije kategorije, može ostvariti pravo, ali zasad se ne ide u organizirano cijepljenje djece. Prvo jer su praznici i teško bi ih bilo okupiti, a i kod djece ili nema simptoma ili su jako blagi te u svijetu ima puno više iskustva u cijepljenju odraslih nego kod djece.

 

Do početka godine ćemo sve pripremiti, proučiti literaturu i ako bude nešto organiziranije, to će biti na jesen. Ako će biti pokazatelja da treba cijepiti svu djecu, to će se raditi u školama, s cijelim razredima, kao i sa svakim drugim cjepivom”, kazala je.

 

Njenu je izjavu komentirao zastupnik dr.sc. Stjepo Bartulica, predsjednik Kluba Domovinskog pokreta.

“Capakova zamjenica Ivana Pavić-Šimetin je danas najavila masovno cijepljenje djece.
To neće tako ići bez pristanka roditelja i ja sam prvi koji će izraziti svoje protivljenje ovakvoj odluci. Tvrdim da je od početka histerija na kineski virus opasna i vrlo štetna, pogotovo za našu djecu. Od ukupnog broja umrlih u Hrvatskoj, nažalost je šestero djece do 19 godina, što je potvrda da ova bolest nije takva prijetnja za maloljetnike.

Ovakvi pritisci će zasigurno izazvati veliki i opravdani otpor od strane roditelja. Sada bi nametnuli cijepljenje djece koja ni po čemu nisu rizična skupina!”, istaknuo je dr.sc. Bartulica.

*O ovoj temi ne postoji jedinstveno mišljenje u znanstvenoj zajednici, stoga ovaj portal prenosi i javne osobe koji iznose drugačije mišljenje i stajališta koja možda odudaraju od glavne struje.

Izvor: narod.hr