Foto: Radio Marija Hrvatska

Ove godine, uz Zagreb, Split i Rijeku, Hod za život održat će se po prvi put i u Osijeku i Zadru.

Ovogodišnji Hod za život održava se pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!”.

Gosti emisije na Radio Mariji bile su Magdalena Krpina Zdilar i Andrea Kotnik, koordinatorice Hoda za život, koje su istaknule da su se javili i iz drugih gradova sa željom da se Hod održi i kod njih, tako je vjerojatno da će iduće godine u Hodu sudjelovati i Imotski i drugi gradovi.

Ministar Kuščević kritizira Hod za život i pita se što je njegova svrha?

(VIDEO) Pogledajte predstavljanje 4. Nacionalnog Hoda za život iz Osijeka

Magdalena Krpina Zdilar istaknula je da treba prenijeti temeljne vrijednosti društva te istaknula da ženina prava prestaju, kad počinju prava djeteta i nesumnjivo je da život počinje začećem.

(VIDEO, FOTO) Dr. Markić: Temelj robovlasništva bila je neistina da “crnac nije čovjek”, temelj pobačaja je neistina da “nerođeno dijete nije čovjek”

Andrea Kotnik naglasila je da je nezamislivo da sada kada imamo ultarzvuk i možemo čuti kucanje srca mnogi tvrde da nerođeno dijete nije ljudsko biće. Abortus je u Hrvatskoj dozvoljen do 10 tjedna, kada dijete već poprima značajke ljudskog bića. U drugim državama poput New Yorka moguće je izvršiti pobačaj do samog kraja trudnoće, spomenula je Kotnik.

‘Pro-choice’ osobe koje podržavaju pobačaja najčešće su glasnije i zastupljenije u medijima od ‘pro-life’ zagovaratelja. Naglasile su da one podržavau izbor žene, ali on prestaje kad počinje život djeteta. “Ne možete donositi odluke u ime druge osobe.”

(VIDEO) Magdalena Krpina Zdilar: ‘Hod za život odnosi se na život, obitelj i cijelu Hrvatsku – to su naše temeljne vrijednosti

Izvor: narod.hr