Nižu se rođendani Gospodina našega Isusa Krista. Nižu se i naša hrvatska stoljeća vjernosti Bogu i Crkvi, slavlja Božića u radosti i žalosti. Posrćemo, padamo ali ustrajno ustajemo – tako nam dušu spašava i liječi staro i dobro kršćanstvo!

Slavimo ovih dana u sjeni Kristova rođenja i naš miovski 45. rođendan! Svidjelo se Bogu djelo MI, da unatoč svemu, ostane svjedok vremena, ne skrećući ni lijevo ni desno, da naglasi dobro i lijepo u našem vremenu – a to je ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini.

Neka vam misao i ubuduće dane ostane kreativna i zdrava, riječ jasna i razborita, a djela na dobro naroda i slavu Gospodinovu! Nije sve tako crno. Nije pametno kukati za prošlim vremenima, zdvajati u slobodnoj hrvatskoj državi i pokazivati znakove nezahvalnosti. Valja se čuvati malodušja i nemira. Nekima ni „Božja država“ ne bi bila dobra! Naše poslanje je ovdje i sada – stoga učinimo svoje za Boga i Hrvatsku dragu!

Izmirimo se jedni s drugima: u obiteljima, na životnim putevima gdje se susrećemo, i na žalost, svađamo i razilazimo. Molimo malog Isusa u jaslicama da prestanu nevolje pandemije, osobito nemir i svađe među nama. Utecimo se Novorođenome Kralju kojeg nerazumnici ovih dana protjeruju iz Europe i naših domova, ali kaže narod svim smrtnicima, „da ničija svijeća nije gorjela do zore“, pa neće ni ova novopoganska. Božja je zadnja!

Uzvratimo Gospodinu ljubavlju i pažnjom.

Dobro došao Gospodine Isuse Kriste u duše i srca Hrvata! Pomozi nam i smiluj nam se!

Bio Vam radostan Božić i blagoslovljena nova 2022. godina!

Duhovnik HKZ „MI“ – Jozo Mario Tolj                                  Zagreb, 18. prosinca 2021.

(Na 45. obljetnicu lista i Zajednice „MI“)