Hvala ti za strpljenje koje si imala sa mnom,naučilo me to ljubavi prema drugome
Hvala ti za tvoje neprospavane noći,jer sam ih ja u miru prospavao
Hvala ti za brige kojima ti je često bio ispunjen dan,jer ih ja zato nisam imao
Hvala ti za lijepu riječ i topli pogled,jer sam u tome nalazio snagu
Hvala ti za ukore i predike jer sam zbog toga danas bolji čovjek
Hvala ti za život što si i dala,hvala ti majko na svemu!


Peta je vazmena nedjelja dragi prijatelji. Danas se u svijetu obilježava Majčin dan. Došao je taj običaj sa Zapada,ali kao i svi dobri naumi,i ovaj je pomalo komercijaliziran i pomalo gubi svoju svrhu. Čestitamo ovim putem svim majkama njihov dan. I da im život bude ispunjen obostranim poštovanjem unutar obitelji,a u društvu posebno.

Druga je nedjelja kako slavimo svete mise ponovno u župnom zajedništvu. „Ja sam put i istina i život“. Rečenica je to koja je i središnja misao današnje nedjelje. Odgovor je tu Isusov učenicima na njihova pitanja kako će dalje,kojim putem. Tako je to često pitanje koje mori današnjeg čovjeka. I često zbog toga bude uznemiren. Jer mnoštvo je izazova,a treba izabrati pravi put. I u toj uznemirenosti čovjek često griješi. Ali Bog čovjeku daje mir,sabranost. Da bi mogao donijeti dobre odluke i krenuti pravim putem. Šteta što čovjek puno puta to ne zna prepoznati. Glas“divljine“ često biva jači,nego šapat Boga živoga. Neka se ne uznemiruje srce vaše,veli Isus danas apostolima. Govoreći njima,obraća se i svima nama. Snaga vjernika treba biti u Bogu koji je poslao svojeg Sina da preuzme naše breme na sebe,da nam olakša boli i putovanje kroz ovozemaljski život. Ako to vjernik zanemari,kako misli steći spasenje. Isusova ostavština ako bismo je mogli nazvati tako zatojest Crkva koju je osnovao. Da ljudima pruži utočište i da u njoj nađu zajedništvo i mir koji im je potreban.Vjerovati Isusu,a negirati Njegovu „ostavštinu“ ne vodi vjernika dobru.

Fotografija Župa sv. Ante, Komin.

„Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.“ Isusova je to poruka svima nama dragi prijatelji. Poslušajmo je i u našem životu će nam sigurno biti lakše. Neka nam svima On bude PUT,ISTINA i ŽIVOT. Želimo vam blagoslovljen početak novog radnog tjedna,i ostanite zdravi.

Mir vam i dobro uz Kraljice neba i naše pučke pivače na završetku današnjeg misnog slavlja.

 

KRALJICE NEBA-PETA VAZMENA NEDJELJA

Gepostet von Župa sv. Ante, Komin am Sonntag, 10. Mai 2020