U subotu, 6. travnja održala se završnica Ministrantske malonogometne lige ”bl. Ivan Merz” (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2018./2019. U ovoj 16. sezoni lige bile su prijavljene 23 župne ekipe s područja Nadbiskupije, a u završnicu je ušlo 8 najboljih ekipa. Od splitskih župa u završnici su se natjecale ekipe s Pujanki, Sućidra, Kamena, Žnjana i Ravnih Njiva. Među najboljih 8 plasirale su se i dvije župe s područja Solina, župne ekipe sv. Kaja i sv. Martina (Vranjic), te župna ekipa sv. Luke iz Dubrave.

Na odigravanju završnice na igralištu splitskog Nadbiskupskog sjemeništa skupilo se oko 200 ministranata, voditelja i župnika. Na samom početku prve utakmice molitvu je predvodio don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji je svim ekipama zaželio dobar uspjeh i podsjetio ih da svojim ponašanjem na igralištu i u cijelom životu svjedoče da su Kristovi.

Ovogodišnji pobjednik je župa sv. Luke iz Dubrave. Od njih je u finalu bila lošija ministrantska ekipa župe Gospe od Milosrđa, sa Žnjana. Treće mjesto osvojila je ekipa župe sv. Kaja, a četvrto mjesto ekipa župe sv. Pavla-Pujanke. Ministrantska ekipa iz župe sv. Martina (Vranjic) osvojila je ”Fair play” pehar za uzorno ponašanje tijekom cijele sezone. Za najboljeg igrača je proglašen Ante Bašić, ministrant župe sv. Luke (Dubrava), a za najboljeg golmana Mirko Juginović iz iste župe. Najbolji strijelci su: Ante Elez (župa sv. Andrije-Sućidar) i Nikola Radas (župa sv. Pavla-Pujanke).

Don Mihael Prović je, u ime Splitsko-makarske nadbiskupije, ministrantima uručio pehare i nagrade. Čestitao je svim ekipama i zahvalio im na svom trudu i na terenu i u svojim župnim zajednicama. Ministrantima se poticajnim riječima obratio i voditelj MMNL Split Duje Gale, potaknuvši ih da se natjecanju pridruže i iduću sezonu.