Novinar Nove TV MIslav Bago je u četvrtak 25. lipnja, povodom pojave koronavirusa u samostanu Milosrdnih sestara Svetog Križa u Đakovu zbog čega su sve časne sestre završile u samoizolaciji pokušao dobiti izjavu jedne od njih.

Dok je Bago pokušavao dobiti izjavu, po njegovim riječima, rečeno mu je kako je poglavarica reda već dala intervju za Radio Đakovo i da treba smiriti javnost. Nakon neuspjelog nagovora Mislav Bago uz ‘Hvaljen Isus’ poklapa slušalicu i psuje majku časnoj koju nije uspio nagovoriti na razgovor, a video te neprimjerene reakcije izašao je u javnost.

Podsjetimo, provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki za Radio Đakovo je doista dala izjavu glede situacije s koronavirusom.

“U nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih”, rekla je. Ona je dodala i kako je iz preventivnih razloga zatvoren i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret u kojem su radile neke časne sestre iz samostana.

Nema isprike Bage ni Nove TV

Do ponedjeljka 29. lipnja niti Nova TV niti Mislav Bago nisu su se obratili glede ovog događaja niti je upućena isprika gledateljima ili opsovanoj časnoj sestri.

S obzirom na to da reakcije njegove TV kuće nema, postavlja se pitanje je li Bagino psovanje osobe koje u ime Nove TV zove iz redakcije i stav Nove TV.

Bago se ispričao kad je uvrijedio Zagorce

Novinar Bago je, dok je još bio zaposlenik Hrvatske televizije, 2006. godine u emisiji ‘Otvoreno’ ustvrdio: “Ljudi smo, nismo Zagorci”, zbog čega se ispričao uz poruku: “Jezik mi je bio brži od mozga i ispričavam se svim Zagorcima i Zagorkama koji su se osjetili povrijeđenima mojom poštapalicom. Nije mi bila namjera povrijediti nikog u Zagorju. To se može koristiti u nekakvom kolokvijalnom razgovoru, ali znam da tome nije mjesto na javnoj televiziji”.

Šprajc se ispričao zbog psovke u eteru

Novinar RTL-a Zoran Šprajc je 2015. godine izvještavajući o štetnim plinovima u automobilima, a u eteru je izrekao psovku nakon što je nabrojao koji sve automobili imaju problem sa spornim softverom.

Šprajc se obratio gledateljima i kazao: “Moram priznati da ni sam nisam bio svjestan koliko modela ima navedena marka vozila. Bila je to spontana reakcija I žao mi je što sam reagirao instinktivno. Ispričavam se svojim gledateljima.”

Izvor: narod.hr