Portrait of a happy multiethnic children holding books and wearing backpack at primary school. Schoolboys and cute girls in a row holding notebook and looking at camera. Portrait of a elementary child smiling.

Peticija LifeSiteNews koja podupire dvoje britanske djece suspendirane iz škole zbog njihove kršćanske vjere prikupila je više od 11.000 potpisa.

Desetogodišnji Kaysey i Farrell učenici su Osnovne škole Heavers Farm u Croydonu, četvrti u južnom Londonu. Prošlog mjeseca, djeca, djevojčica i dječak, pitali su svog učitelja mogu li biti oslobođeni lekcije u kojoj su zamoljeni da oboje u “LGBT-boje” materijal “mjeseca ponosa”.

Iako su djeca navela svoje vjerske prigovore, učitelj je odbio njihov zahtjev i kasnije ih je navodno optužio za “homofobni jezik”.

> (VIDEO) Britanska škola otkazala nastavu spolnog odgoja s naglaskom na LGBT pitanja nakon što 80% roditelja nije poslalo djecu u školu

> Islam protiv LGBT lobija: Sukob škole i roditelja u Engleskoj oko školskog programa

> Pobuna roditelja zbog uvođenja obaveznog spolnog odgoja u Britaniji, s naglaskom na LGBT pitanja

> Unatoč protivljenju roditelja u Sisku predstavljena LGBT slikovnica na Dječjem odjelu knjižnice!

> Prof. dr. sc. Marušić o slikovnici ‘duginih obitelji’: Rodna teorija ne može biti predmet školskoga gradiva

Kako navodi Christian Concern, grupa pravnih zastupnika, Farrel je optužen da je rekao: “LGBT sranje” i “glupi LGBT”, što on niječe. Učitelj je pitao djecu žele li da LGBT-osobe umru, na što su oni rekli da ne.

Kaysey kaže da je, nakon ovog incidenta, Susan Papas, ravnateljica osnovne škole u Heavers Farmu, vikala na djecu ispred razreda, nazivajući ih “razočaranjem za školu”. Papas ih je zatim ispitivala u odvojenim prostorijama, optužujući Kasey da je htjela ubiti LGBT-osobe. Kasey je to zanijekala, ali je, bez obzira na to, bila prisiljena sjediti u kazni od 10 do 15 sati.

Djeca su kasnije suspendirana iz škole na pet dana.

O ravnateljici Papas (59) prethodno su vijesti izvještavale da je prisiljavala djecu u dobi od četiri godine da sudjeluju na prošlogodišnjim “Povorkama ponosa”.

Kada je Izoduwa “Izzy” Adhedo (također poznata kao Izoduwa Montague), kršćanka, došla razgovarati sa školskim osobljem kako bi uložila prigovor na to da njezin petogodišnji sin mora sudjelovati, njezino je dijete dobilo četiri sata kazne, a njoj je samoj bio zabranjen ulazak u školu.

Tijekom sastanka, Adhedo se suočila s odraslom kćeri Susan Papas, koja je nosila majicu s natpisom “Zašto biti rasist, seksist, homofoban ili transfoban, kada možete biti tihi?”

Sljedećeg ožujka, Adhedo je objavila svoju namjeru da tuži guvernere Osnovne škole Heavers Farm.

Adhedo je bila samo jedna od skupine roditelja koji su se žalili da su njihova djeca bila prisiljena sudjelovati u događaju 29. lipnja 2018. godine pod nazivom “Ponosan što sam ja”. Ruth Anderson, jedna od majki, rekla je oglašivaču Croydona da je događaj 2018. prikazan roditeljima kao proslava samopoštovanja.

“Dobili smo priču da se radi o poštovanju prema sebi, ali to je smiješno” – rekla je Anderson.

“U školi su bile zastavice duginih boja”, nastavila je.

“To nije poštovanje prema sebi. To je očita podrška LGBT-u.”

Anderson je rekla da nije “homofobna”, ali njezina vjera naučila ju je određenom skupu uvjerenja i da ne želi da škola koju pohađa njezino dijete donosi odluke umjesto nje.

Škola je 2018. planirala “paradu ponosa” na koju su pozvani i roditelji. Međutim, nakon roditeljskih prosvjeda, škola je povukla pozive. U znak protesta, roditelji koji su se suprotstavili ovom događaju, zadržali su toga dana djecu kod kuće. To je dovelo do otkazivanja parade i održavanja tog događaja u učionicama.

Anderson je tada kazala kako Papas treba dobiti otkaz.

Ove godine Papas je prijavljena lokalnoj upravi zbog nezakonitog isključivanja Kayseyja i Farrella iz škole.

Prema priopćenju Christian Concern, roditelji suspendirane djece podnijeli su službenu žalbu.

“Roditelji oba djeteta su se žalili glavnom službeniku Prevencije isključenja lokalne vlasti navodeći stavak 13. zakona koji uređuje to pitanje (2017.):”Protuzakonito je nekoga isključiti iz nedisciplinarnog razloga “, kazao je kršćanski pravni zastupnik.

U svom pismu Susan Papas, roditelji su je optužili da je prekršila dužnost škole da poštuje ravnopravnost.

„Postupali ste na način suprotan školskoj dužnosti za poštivanjem jednakosti; upravo je Vaša dužnost eliminirati diskriminaciju na temelju vjere ili uvjerenja i poticati dobre odnose među osobama sa zaštićenim obilježjima (stavak 10. Smjernica) ”, napisali su.

Zamolivši da njihova djeca budu oslobođena bilo kakve daljnje LGBT nastave ili LGBT promotivnih aktivnosti, roditelji su naveli engleski Zakon o ljudskim pravima iz 1996. godine, za koji smatraju da usmjerava škole da „uzmu u obzir načelo da se učenici trebaju obrazovati prema (roditeljskim) željama.”

Roditelji su također naveli Zakon o obrazovanju u Velikoj Britaniji tvrdeći da ne postoji pravo na LGBT propagandu.

“Nadalje, tvrdimo da je nametanje roditeljima materijala koji su u sukobu s dubokim vjerskim uvjerenjima obitelji, indoktrinacija u smislu Protokola 1, članka 2. (Europske) Konvencije (o ljudskim pravima) i Odjeljka 406-407 Zakona o obrazovanju iz 1996. i stoga je u cijelosti zabranjeno.” – napisali su.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com