Dok je strašan požar razarao kršćanski simbol Francuske i Europe, parišku Katedralu Notre Dame, tisuće katolika Parižana spontano su se okupili na ulicama Pariza u molitvi Bogu.

Tisuće Parižana okupilo se na ulicama oko Katedrale Notre-Dame u ponedjeljak navečer i održalo bdijenje na obalama rijeke Seine nakon razornog požara koji je uništavao omiljenu  katedralu, piše france24.com.

Neki su bili u suzama, neki su gledali u prigušenoj tišini dok je Notre-Dame i dalje gorjela. Drugi su pjevali spontano Ave Maria molili krunicu dok je miris dima dolazio do njih.

Četiri sata nakon što je požar izbio neposredno prije 19 sati u ponedjeljak navečer, tisuće Parižana još su se okupljale u sporednim ulicama oko gotičke katoličke bazilike koja svake godine vidi oko 13 milijuna posjetitelja.

Ljudi su pjevali crkvene himne i molili se dok su vatrogasci  pokušali ugasiti vatru. Francuzi u očajničkoj nadi mole da se katedrala, koja je doživjela cijeli slom krova kao posljedica požara, može barem djelomično spasiti.

 

 

 

 

Izvor: narod.hr