Foto: Snimka zaslona

Policija je uhitila muškarca koji je snimljen kako ruši križ s krova crkve u istočnom Londonu, području grada poznatog po velikoj muslimanskoj zajednici.

Video isječak, koji kruži društvenim mrežama, prikazuje muškarca koji na silu čupa veliki drveni križ s njegove baze neposredno iznad ulaza u baptističku crkvu.

Policija je na mjesto zločina stigla nedugo nakon što je pozvana u 14.40 sati u nedjelju. Počinitelj je naknadno lišen slobode zbog sumnje u kaznenu štetu, objavili su iz policije.

Velečasni Thomas, također je na društvenim mrežama potvrdio da se zbilja dogodio vandalski čin. U postu na Facebooku, velečasni Thomas napisao je:

„Da, križ je vandaliziran. Dohvatili smo križ, a počinitelj nije naštetio sebi ili bilo kome drugom – mogao je lako pasti s krova što ne bi bilo dobro. Policija je vrlo brzo reagirala i privela ga gdje će biti stručno procijenjen i nadam se da će dobiti pomoć koja mu je potrebna. Bilo je frustrirajuće što je crkva vandalizirana, ali materijalne stvari mogu se popraviti s lakoćom. Da je izgubio život, to bi bilo tragično.”, poručio je velečasni.

Prema izvještaju britanskog Daily Maila, vlasnik lokalnog kafića koji je svjedočio antikršćanskom napadu rekao je:

„Momka sam prvi put vidio kad se bar otvarao u 8 sati ujutro. Sjedio je na pločniku mašući glavom, moglo bi se reći da je imao problema s mentalnim zdravljem. Mislim da nije bio domaći jer ga nikada prije nisam vidio. Mislim da je možda bio Alžirac ili Marokanac.”

“Sljedeće što znam je da se popeo na crkvu i vikao. Bio je jako ljut i počeo je oštećivati ​​križ. Vikao je o religiji, ali da budem iskren, nije imalo previše smisla. Srušio je križ koji srećom nije nikoga pogodio.”

Policija Barking & Dagenham obratila se javnosti: „Svjesni smo da je muškarac nanio štetu vjerskim prostorijama. Uhićen je muškarac i stvar se istražuje.”

Niz vandalskih činova počinili migranti

Prije manje od dva tjedna, skupina “mladih” uhvaćena je kako pokušava zapaliti Katoličku crkvu Svetog Gregorija u Glasgowu.

Ranije ove godine, vlada Mađarske donirala je 30.000 eura za pomoć u obnovi više crkava na grčkom otoku Lezbos nakon što su ih ilegalni imigranti razorili, izvijestio je Remix News.

U 2019. napadi na kršćane premašili su dosadašnje vrhunce. Broj skrnavljenja crkava i katedrala, koje su često provodili migranti, dramatično se povećao diljem kontinenta – posebno u Francuskoj. Prošle je godine francusko Ministarstvo unutarnjih poslova zabilježilo provedena 1.063 “protukršćanska” djela.

Izvor: narod.hr/rmx.news