Damir Stojić
Foto: Don Damir Stojić / Facebook

Nakon što su Mario Valentić i Šimun Cimerman neovlašteno ušli u crkvu Mati slobode na Jarunu te dijelili video u kojem su vježbali ispred tabernakula, župnik, don Damir Stojić je to prijavio policiji. Valentić je obrisao video i tekst koji je objavio, javno se ispričao objavom na Facebooku, snimio video isprike zbog oskvrnuća crkve te se došao i osobno ispričati don Damiru. Don Damir je prihvatio ispriku i objavio zajedničku fotografiju

Uz fotografiju, don Damir Stojić je uz fotografiju napisao:

“Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala! #milosrđe #friends #opraštanje #kava #fitness #svetamatislobode”

Podsjetimo, Valentić je u utorak nakon niza negativnih komentara na “performans” zbog nelogičnih mjera Stožera i Vlade glede pandemije koronavirusa objavio video u kojem je poručio:

“Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve.

Žao mi je zbog toga!
Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo – ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne. Još jednom isprika svima,” kazao je Mario Valentić nakon upada u crkvu na Jarun čime je uvrijedio vjernike i sugrađane.”

Izvor: narod.hr