Svima vama dragi čitatelji i dragi župljani čestitamo današnju svetkovinu Velike Gospe. Također čestitamo našim lađarima jpš jedan uspješno izveslan maraton. I hvala svima koji su napravili lijep ugođaj kroz cijelo selo za vrijeme lađarske utrke.
Lijepo je jutros bilo u našoj župnoj crkvi. Toj ljepoti nebeskog ugođaja pridonijeli su i naši pjevači svojom pjesmom. Naše lađarice,Gusarice su na svajim rukama ponijele Gospin kip u procesiju na početku svete mise. Hvala vam na vašem trudu jer znamo da još ruke nisu došle sebi od veslanja neki dan. Usprkos nastojanju pojedinaca iz vlasti da svetkovanje Velike Gospe ograniče pozivima vjernicima da ostanu doma,vidjeli smo da vjernici ipak slušaju više Boga i Gospu nego pojedine političare koji se na žalost nazivaju vjernicima. Gospina svetišta su prepuna vjernika koji su pjesmom i procesijama proslavili današnju svetkovinu Kraljice Hrvata. Ma znaju Hrvati od koga mogu očekivati stalnu pomoć i zagovor. Šteta što to ne shvaćaju i u svetištu Gospe Sinjske. Njihov problem s kojim se moraju nositi.
Dakle,jutros smo na prvoj svetoj misi svečano proslavili Veliku Gospu. Druga sveta misa je u 19.00 sati. Današnja svetkovina je putokaz vjernicima kako trebaju težiti Nebu,započeo je svoju propovijed don Dražen. Svi mi imamo svoje životne kušnje,nastavio je župnik. Imala ih je i Marija,i izdržala ih je. Od prvog dana osjetila je da se približilo vrijeme milosrđa,vrijeme spasenja čovječanstva. Imala je izbor: služiti svijetu ili služiti Bogu. I odabrala je Boga. Uloga roditelja je vrlo bitna,u današnje vrijeme posebno,naglasio je župnik. Djeca vide uzor u svojim roditeljima,kopiraju ih. Treba zato djeci pružiti dobar primjer kroz odgoj u ljubavi. Naveo je riječi svetog Ignacija koji veli da se ljubav ne sastoji samo od riječi,već i od djela. Uz Boga i Gospu lakše se nosimo sa svojim životnim izazovima i kušnjama. Svijet danas prezire vjernike koji slijede Boga,upozorio je don Dražen. Pozvao nas je da se ne damo poikolebati i da nam Marija bude primjer. Da nam Nebo bude cilj kojem ćemo težiti. Ne bojte se svijeta i slijedite svoj cilj,pozvao nas je župnik. Molite se Mariji da vam bude potpora u ostvarenju tog vašeg cilja;vječnog života u u Nebu-Amen,zaključio je župnik. Još jednom hvala svima koji su svojim dolaskom na svetu misu pokazali da njeguju i slijede istinske vrijednosti. Mir vam i dobro.