Brojne udruge, škole, skupine mladih i organizacije, koje su nazvane po ovom blaženiku, već su potvrdile svoje sudjelovanje, a njima bi se trebale pridružiti brojne bratovštine i marijanska svetišta iz cijelog svijeta

Udruga blaženog Piera Giorgija Frassatija, koja ima svoje sjedište u Rimu, u ovim odlučujućim trenucima za budućnost Europe potaknula je svijet da se 6. travnja okupi u molitvi krunice za Europu, odnosno „za mir i ponovno otkrivanje kršćanskih vrijednosti koje se nalaze u temeljima europske civilizacije“.

Molitva će se održati na 118. obljetnicu blaženikova rođenja, odnosno zamišljena je kao dar za njegov rođendan, donosi Aleteia. Udruga je poziv na molitvu poslala svim štovateljima katoličkog blaženika, koji je preminuo 1925. u 24 godini života. Papa Ivan Pavao II. je Frassatija prozvao „čovjekom osam Blaženstava“.

Brojne udruge, škole, skupine mladih i organizacije, koje su nazvane po ovom blaženiku, već su potvrdile svoje sudjelovanje, a njima bi se trebale pridružiti brojne bratovštine i marijanska svetišta iz cijelog svijeta.

Organizatori napominju kako se “Krunica za Europu” također moli kako bi mladi ljudi “osjetili odgovornima obnoviti kršćanske vrijednosti u Europi, potaknuti primjerom mladog Frassatija”.

„Blaženikov rođendan ove godine se slavi baš u vrijeme kampanje za europske izbore. Nemojmo se izgubiti u osjećaju iscrpljenosti ili nepovjerenja u ovaj divan projekt Europske zajednice, u kojem je potrebno hitno obnoviti kršćansku nadu i perspektivu, koja je nekada davno nosila i njezine utemeljitelje“, piše u pismu Udruge.

Papa Franjo nas je 2017. pozvao „da pronađemo hrabrost kako bismo mogli u potpunosti slijediti san očeva ujedinjene i skladne Europe”. Kršćansko zajedništvo ne bi moglo postojati bez duhovne prirode koju je blaženik Frassati 1923. godine opisao u pismu studentima u Bonnu: „Unutar sebe osjećamo cjelokupnu snagu naše kršćanske ljubavi koja nas ujedinjuje izvan svih nacionalnih granica… Vi i mi, kao katolici, moramo donijeti dah dobrote koji izvire iz vjere u Krista“.

„Koji bismo bolji rođendanski dar mogli pokloniti blaženiku nego odgovoriti na Papin poziv na zajedničku molitvu? Zajednički ćemo moliti krunicu kako bi uz pomoć blaženog Frassatija i Gospe, čija kruna od 12 zvijezda sjajni na zastavi EU, toj zajednici ponovno vratili dušu“, stoji u priopćenju.

Sve informacije o projektu možete pronaći OVDJE, a svoje sudjelovanje možete prijaviti na: info@piergiorgiofrassati.org ili info@tipiloschi.com

Rašeljka Zemunović | Bitno.net