SKOPLJE (IKA)

Papa Franjo posjetit će 7. svibnja Republiku Sjevernu Makedoniju. Ulaznice za misno slavlje koje će Sveti Otac slaviti u Skoplju su besplatne i svi sudionici koji budu dolazili izvan Sjeverne Makedonije preuzet će ih prigodom dolaska u Skoplje.

Svi zainteresirani za dolazak toga dana u Skoplje na mrežnoj stranici www.papa.mk mogu pronaći potrebite informacije i prijaviti se na susrete toga dana.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 7. ožujka program apostolskog putovanja pape Franje u Republiku Sjevernu Makedoniju predviđenog za 7. svibnja. Nakon službenog dočeka pape Franje toga dana susret je planiran u predsjedničkoj rezidenciji s predsjednikom Republike Sjeverne Makedonije i državnim vlastima te diplomatskim zborom. Za vrijeme posjeta Sveti Otac susrest će se s vjerskim poglavarima te siromašnim osobama u Spomen kući Sv. Majke Terezije. U programu apostolskog putovanja Svetoga Oca predviđeno je euharistijsko slavlje, a potom i ekumenski i međureligijski susret s mladima. Sveti Otac svoje 29. apostolsko putovanje završit će u kasnim popodnevnim satima susretom s Bogu posvećenim osobama, svećenicima i njihovim obiteljima.