ana uršula najev
Foto: Snimka zaslona

Ana Uršula Najev, akademska glumica i pjevačica iz Splita, koja je na koncertu u čast preminulom Oliveru Dragojeviću oduševila svojom izvedbom pjesme “Ništa nova”, trebala je održati koncert na splitskoj Rivi.

Koncert Ane Uršule Najev, neće biti održan zbog novih mjera ili, kako je to Uršula objasnila na Facebooku – “da nam groblja ne bi bila puna”.

Posljednjih mjeseci vrijedno je s čak osam vrhunskih glazbenika pripremala glazbenu priču “For Amy” posvećenu Amy Winehouse. Koncert se trebao održati na splitskoj Rivi, piše Dalmatinski portal

No, s obzirom na nove mjere, mlada glumica i pjevačica izvijestila je kako se ovaj događaj ipak neće održati, jer kako kaže “s velikom tugom i gorčinom objavljujem da neću pristati ni na jedan koncert na koji ne može doći moja majka, moja prijateljica ili bilo koji drugi ljubitelj mog rada koji ne zadovoljava uvjete vladajućih diktatora.”

Splitska umjetnica nije mogla šutjeti te je istaknula kako ona ne bi ni pristala sudjelovati na događaju koji bi bio organiziran po novom režimu – samo za one s Covid-potvrdama.

Hrabra je Splićanka istaknula:

“Pjevanje za publiku odabranu po zdravstvenoj osnovi, a sudeći po cijenama Covid testova očito i staleškoj, za mene je isto što i pjevanje na Hitlerovoj proslavi godišnjice braka”, između ostalog u komentaru:

Mlada umjetnica iz Splita odmah je bila napadnuta od lijevo-liberalnih medija, a sama je na Facebooku napisala odgovor Slobodnoj Dalmaciji i novinaru Damiru Piliću, od kojih traži ispriku i mogućnost tužbe radi klevete:

Izvor: narod.hr